Микроорганизми са унищожили генетичния материал по веществените доказателства срещу бандата

...
Микроорганизми са унищожили генетичния материал по веществените доказателства срещу бандата
Коментари Харесай

Микроби изядоха ДНК-то на бандити

Микроорганизми са унищожили генетичния материал по материалните доказателства против бандата на Станчев, която застана пред съда през вчерашния ден за осъществения обир против сестрата на Цар Киро - Марийка Илиева. Маските и ръкавиците, открити след грабежа, са били предадени за ДНК експертиза на движимостите лица Николай Тюфекчиев и Борис Шахов, които обаче открили, че по обектите липсва нужният за процедурата генетичен материал.

Пред съда двамата обявиха, че ДНК по принцип остава по сходни обекти, само че обирджийските такъми са били в контакт с вода и микроби са унищожили всички следи.

Пред магистратите от Окръжния съд се изправиха четиримата бандити - Йордан Станчев като подстрекател и помощник и Марин Петров, Александър Данев и Александър Кочев - като причинители. Срещу последните трима са повдигнати обвинявания за това, че в нощта против 28 май м.г. незаконно са проникнали в къщата на Марийка Илиева в село Йоаким Груево.

Наблизо, в лек автомобил, ги чакал Йордан. Апашите поставили маски и ръкавици, взели и електрошокова палка. Първо срещнали племенника на Илиева - Георги Николов. Вързали го със свински опашки и траяли да тършуват. Влезли в стаята на старата дама, почнали да я бият, ритат и постановат с палката, с цел да им каже къде са парите. Напуснали мястото на престъплението, като разграбили злато и скъпоценности на обща стойност 457 352 лв..

Пред съда беше разпитан и вещото лице доктор Йовко Шишков, който е направил обзор на потърпевшата и установил голям брой пострадвания по лицето, ръцете и гърба. Общо медикът заключил, че са били нанесени не по-малко от 10 пострадвания, с опция за наслагване, нанесени от юмруци, ритници и удари с тъп предмет. Според заключението на Шишков няма данни за потребление на електрически ток.

На предходното правосъдно съвещание Марийка Илиева предяви иск за 450 000 лв. към четиримата си нападатели. Вчерашното съвещание продължи с разпит на очевидци.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР