Микробусите за превоз над осем пътници и тези за товарни

...
Микробусите за превоз над осем пътници и тези за товарни
Коментари Харесай

Микробусите за пътници и товари ще могат да се регистрират само от фирми

Микробусите за транспорт над осем пасажери и тези за товарни цели ще могат отсега нататък да се записват единствено от юридически лица. Става дума за категориите М2, М3 и N3. Мотивът за това е, че при товарните бусове те могат да се употребяват за транспорти в сивия бранш, в случай че са регистрирани от физически лица. Такива промени са планувани в Закона за автомобилните транспорти, качен за публично разискване, на държавното управление. В плана се планува регистрацията отсега нататък да може да се прави от единствено от юридически лица, едноличен търговец или физическо лице, записано като аграрни стопани по реда на Закона за подкрепяне на земеделските производители.

Друга планувана смяна е да не се изисква наложителното монтиране на колани в бусове над 8 места (категории М2 и М3, клас А и В и клас I и II) при транспорт по постоянни линии на разстояние до 30 км в посока. Причината за това е, че при тях по този начин или другояче е възможно да има правостоящи пасажери. Това облекчение обаче няма да важи при транспорт на деца и възпитаници.

Актуализирани са текстовете за доказване на финансова непоклатимост за понижаване на административната тежест за превозвачите, като е планувано, че условието за липса на обществени отговорности е изпълнено, когато за търговеца няма получено съобщение по член 182, алинея 2, т. 2 или член 221, алинея 6 от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР