Микробусът, в който е открита недекларираната валута, е с унгарска

...
Микробусът, в който е открита недекларираната валута, е с унгарска
Коментари Харесай

В автомобилна аптечка митничари откриха почти 100 000 лв. frognews.bg

Микробусът, в който е открита недекларираната валута, е с унгарска регистрация. Той е дошъл на Министерство на правосъдието " Лесово " на изходящо трасе към Турция на 18-ти декември. По документи е превозвал артикули от Италия за Турция през България. В зоната за митнически надзор водачът, който е турски жител, е декларирал, че няма друго за обявление. Служителите от отдела „ Митническо разузнаване и следствие ” селектират транспортното средство за щателна инспекция.

 

В хода на контролните дейности инспекторите откриват в авариѝния комплект със предупредителен триъгълник и автоаптечка укрити пачки с евробанкноти. Комплектът е бил подложен в шофьорската кабина на труднодостъпно място - под пасажерската седалка. Установени са недекларирани общо 50 000 евро с левова равноценност 97 791 лева

 

Срещу водача на микробуса с букви E. H. е формиран акт за административно нарушаване. От началото на годината на Министерство на правосъдието " Лесово " са открили недекларирана валута с левова равноценност общо 3 135 123 лева Това е с над 1 млн. лева повече по отношение на миналата година. За съпоставяне през 2021г. откритата недекларирана валута на пункта е в размер на 2 030 080 лева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР