Микробус връхлетя на спирка на градския транспорт в София след

...
Микробус връхлетя на спирка на градския транспорт в София след
Коментари Харесай

​Микробус връхлетя на спирка на градския транспорт в София

Микробус връхлетя на спирка на градския превоз в София след удар в трамвай. При случая пострадаха девет души, които са пътували в микробуса. Като по знамение няма тежко ранени. Причините за злополуката към момента се обясняват. Проверява са дали ватманът не е позволил груба неточност при ръководството на трамвая. Той се е движел по линия 11 сред кварталите Илиянци и Княжево.


Инцидентът е станал към 7:30 часа сутринта на кръстовището на булевардите " Никола Петков " и " Цар Борис Трети ".
Иво Василев, зам.-директор на Столичния електротранспорт: Има данни, че ватманката не е спряла на спирката, която е директно преди произшествието и надлежно е блъснала този микробус. Повлякла го е пет-шест метра.
След мощния удар микробусът връхлетял спирката на градския превоз, която се намира в противоположната посока. Като по знамение в този миг не е имало хора.
Иво Василев, зам.-директор на Столичния електротранспорт: Късмет е, че преди този момент е минал трамвай и хората са се качили и на процедура не е имало никой на спирката.
В микробуса са пътували строителни служащи от Търговище. Двама са откарани за обзор във ВМА, седем в " Пирогов ". Пътниците в трамвая са се отървали без пострадвания.
Христо Стойчев, травматолог в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ": Става въпрос за пациенти на млада възраст - повърхностни контузии по крайниците и охлузвания по тялото. Един човек остава на болнично лекуване заради сериозността на увредата си, а точно строшаване на таза.
От Столичния електротранспорт обявиха, че трамваят е бил ръководен от млада ватманка със стаж единствено към три месеца. Проверките демонстрират, че разпоредбите за отмора са спазени, техническите условия също са били изрядни.
Иво Василев, зам.-директор на Столичния електротранспорт: Това е някаква неточност, която става доста рядко, евентуално комплициране на педали или нещо от този вид. За страдание става.
Разследването на случая продължава. От Столичния електротранспорт обявиха, че ватманката ще бъде глобена.
 Девет души са потърпевши в злополука сред микробус и трамвай в София (СНИМКИ) Девет души са потърпевши в злополука сред микробус и трамвай в София (СНИМКИ)
Към 7:30 часа микробус и трамвай са се блъснали на кръстовището на столичните булеварди "Никола Петков " и "Цар Борис Трети ", оповестиха от Министерство на вътрешните работи. По първон...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР