Микроблогинг платформата Twitter обяви, че обмисля въвеждането на платена абонаментна

...
Микроблогинг платформата Twitter обяви, че обмисля въвеждането на платена абонаментна
Коментари Харесай

Twitter обмисля въвеждането на платен абонамент след силен спад в приходите

Микроблогинг платформата Twitter разгласи, че обмисля въвеждането на платена абонаментна услуга. Изявлението идва откакто обществената мрежа, която има 330 млн. дейни потребителя, разгласява разочароващи финансови резултати за второто тримесечие на годината. Компанията е имала доходи от 560 млн. $, което е с 23% по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Основните две аргументи за спада на приходите са, че в изискванията на световна пандемия и обществени безредици огромна част от рекламодателите са решили да стопират свои планове. Само в Съединени американски щати, което е най-големият пазар на Twitter, разноските за реклама в интервала бяха с 25% надолу.

 Тепърва следва пакетите с заплатен абонамент да се тестват, само че те сигурно няма да вкарат фрапантни промени в всеобщото потребление на уеб страницата.

„ Искаме новата линия на доходи да способства към рекламния ни бизнес “, разгласи Джак Дорси, изпълнителен шеф на платформата.

През предходната седмица формалните сметки в Twitter на известни бизнесмени и компании като Илон Мъск, Бил Гейтс и Джеф Безос бяха хакнати и от тяхно име бяха оповестени подвеждащи известия. Компанията към момента води следствие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР