Микел Артета заяви, че неговият млад състав на Арсенал може

...
Микел Артета заяви, че неговият млад състав на Арсенал може
Коментари Харесай

Артета вярва в младия си състав в битката за Топ 4

Микел Артета съобщи, че неговият млад състав на Арсенал може да се оправя с напрежението на това да бъде любимец в борбата за Топ 4 във Висшата лига, подготвяйки се за семейството на борещия се за купата Ливърпул. „ Топчиите “ завоюваха пет следващи мача и са на четвърто място в таблицата, на точка пред Манчестър Юнайтед, с три мача по-малко от „ алените дяволи “.

Артета бе безапелационен, че тимът му към момента не е на равнището на борещите се за купата отбори като Ливърпул, който при триумф ще се приближи на точка от лидера Манчестър Сити. „ Комплименти към Юрген Клоп, неговия треньорски щаб и клуба за това, което са основали. Те не просто построиха отбор, който може да бъде конкурентен и сполучлив, те сътвориха голямо културно схващане на това кой е Ливърпул през днешния ден. Стадионът и атмосферата, които те основават, поддръжката, равнището, методът, по който споделят. Много неща са, освен характерности, или играчите, които закупиха и проектът, който са имали да доближат до това равнище. Това е повсеместен проект, който аз в действителност оценявам “, стартира испанецът.

Успех над Лестър с 2:0 в неделя сложи Арсенал в мощна позиция в опит да сложат завършек на петгодишното си неявяване от Шампионската лига. Букайо Сака, Емил Смит Роу, Габриел Мартинели и Мартин Йодегор – всички, които са на 23 година или по-малко, впечатляват в офанзива по време на мощната скорошна форма на тима.

Артета съобщи, че задачата пред отбора е да се бори за най-големите титли. „ Това е напрежението да играеш за този клуб. Да бъдеш най-хубавият и ние не сме още този тим. Така че в случай че задачата е такава, това не е напрежение, а би трябвало да бъде мотивация, предизвикателство и ясно осъзнаване, че задачата, когато играеш за този клуб, е да бъдеш единствено и само най-хубавият. Това, което сме създали досега, не значи нищо и мисля, че всеки би трябвало да бъде обнадежден от опцията постоянно да намираш способи да се подобряваш. Спечелването на още един мач в това състезание постоянно ти дава инерция. Ако победим намиращия се в най-хубава моментна форма отбор в страната ще бъде в действителност голямо, тъй че това е задачата на следващия ден “, приключи той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР