Микел Артета призова да поема повече рискове пред противниковата врата

...
Микел Артета призова да поема повече рискове пред противниковата врата
Коментари Харесай

Артета посочи какво липсва на Арсенал, отново коментира Обамеянг

Микел Артета прикани да поема повече опасности пред противниковата врата в опит да спре отрицателната серия, в която влезе. „ Топчиите “ влизат в съботното домакинство на Саутхемптън след две поредни провали от Манчестър Юнайтед и Евертън, знаейки, че се нуждаят от победа, с цел да останат в добра позиция за офанзива на топ 4.
Мениджърът на „ артилеристите “ изпитва усложнения и с това да извади най-хубавото от нападателите Александър Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг, като съставът е в долната половина във връзка с вкарани голове и основани положения.
Въпреки това, испанският ментор счита, че освен двамата футболисти, а целият тим би трябвало да поеме отговорност. „ Трябва да окуражим играчите да поемат повече опасности и да вкарваме повече топката, когато имаме опция за това. Трябва да имаме и повече хора в наказателното поле на противника и да означаваме чистите положения, когато те са пред нас.
Когато става въпрос за основаването на положения, това е постоянно композиция от самостоятелни качества, групови старания и тези на тима. Трябва да погледнем всичко – би трябвало да повишим качеството на представянията си и да затваряме по ловко срещите. Нуждаем се от по-голямо неизменност “, стартира той.
Артета повтори и позицията си по отношение на Обамеянг. Капитанът на Арсенал попадна на аварийна пейка и се появи в игра едвам в 85-та минута, като не съумя да вкара в края и е към този момент в серия от шест следващи мача без гол във Висшата лига.
„ Имам доста положителни взаимоотношения с моите играчи и това, което всички би трябвало да схванат е, че аз върша единствено най-хубавото за клуба и отбора. Нито едно решение не е на персонална основа, само че когато един състезател не вкарва, това въздейства на настроението, увереността и вярата – само че не би трябвало да го приемаш и да съжаляваш.
Всичко е въпрос на моменти и когато си в добра форма и отбелязваш головете, тогава се опитваш да задържиш оптимално дълго тази форма, до момента в който редуцираш времето, когато не са в добра форма “, приключи испанският управител.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР