Микаела Шифрин затвърди отличната си форма от началото на сезона

...
Микаела Шифрин затвърди отличната си форма от началото на сезона
Коментари Харесай

Микаела Шифрин спечели първия паралален слалом в историята на Световната купа

Микаела Шифрин затвърди отличната си форма от началото на сезона в Световната купа по ски и завоюва четвърта победа в границите на по-малко от месец. Американката взе първия в историята успореден слалом, който се организира във френския курорт Куршевел. Тя взе втори триумф в границите на два дни, откакто във вторник победи и в гигантския слалом.

Атрактивната дисциплинираност се организира за първи път при дамите и предложи доста забавни моменти. 22-годишната Шифрин завоюва с едвам четири стотни пред Петра Влъхова.

Преди конкуренцията точно двете бяха посочени за огромните фаворитки в паралелния слалом. Шифрин и Влъхова завоюваха двата старта в дисциплината слалом, които се организираха през сезона. Словачката победи в Леви, а американката на родна земя в Килингтън. Интересното е, че и в двата случая или Влъхова или Шифрин беше на второто място.

Американката завоюва 35-ата си победа в Световната купа и към този момент има 51 подиума. 22-годишната американка, която е носителка на Големия бистър глобус към този момент има триумфи в шест дисциплини – слалом, великански слалом, алпийска композиция, сити ивент, втурване и в този момент успореден слалом.

Che bel podio, il 6° stagionale per l'Italia, di Irene Curtoni nel Parallelo di #Courchevel#EurosportSCI ❄️
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР