Микаела Шифрин затвърди много успешния уикенд в Банско с победа

...
Микаела Шифрин затвърди много успешния уикенд в Банско с победа
Коментари Харесай

Микаела Шифрин спечели последния старт в Банско

Микаела Шифрин затвърди доста сполучливия уикенд в Банско с победа в третия старт в българския курорт. Американката победи в супергигантския слалом на пистата " Марк Жирардели ", откакто завоюва първото втурване в петък и беше четвърта в събота.

Шифрин се спусна за 1:10.88 минути, като изпревари с 29 стотни Марта Басино. За италианката това беше втори следващ подиум, след второто място в събота, когато Италия окупира първите три позиции.

Трета в супергигантския слалом се подреди Лара Гут-Бехрами на 70 стотни.

Шифрин започва с 13-и номер и нито една от идващите не съумя да се приближи до нейното време. Първата позиция беше под опасност само от Федерика Бриньоне, като на последната контрола италианката даже имаше задатък, само че позволи неточност и падна малко преди финала.

 Федерика Бриньоне падна в края на трасето, когато водеше пред Шифрин.
© Associated Press

Федерика Бриньоне падна в края на трасето, когато водеше пред Шифрин.

За Шифрин това е 66-а победа в Световната купа и шеста през сезона. По този метод тя към този момент е печелила стартове и в четирите съществени дисциплини (слалом, великански слалом, супер-Г и спускане) през този сезон. Шифрин към този момент е единствено на един триумф от австрийската легенда Марсел Хиршер.

В супергигантския слалом това е четвърта победа за американката и първа от 20 януари 2019 година, когато победи в Кортина д’Ампецо.

Много мощно се показа и Петра Влъхова, която приключи.. Словачката, която преди уикенда в Банско нямаше нито една точка в скоростните дисциплини стана шеста в първото втурване и 11-а във второто. Тя взе общо 104 точки за Големия бистър глобус.

С 250-те точки, които завоюва в трите старта в Банско Шифрин усилва още задатъка си за Големия бистър глобус. Тя към този момент има 1225, втора е Бриньоне с 855, а Влъхова е трета с 830 точки.

За дребния глобус в дисциплината супергигантски слалом водач още веднъж е Шифрин със 186 точки. Корин Сутер има 150, а Виктория Ребенсбург загуби две места и е трета със 148.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР