Микаела Шифрин вече има 63 победи за Световната купа по

...
Микаела Шифрин вече има 63 победи за Световната купа по
Коментари Харесай

Шифрин прегази конкуренцията в Линц


Микаела Шифрин към този момент има 63 победи за Световната купа по ски алпийски дисциплини, откакто стигна до първи успех в гигантския слалом от март месец насам и за първи път завоюва подобен старт в австрийския зимен център Линц. Американката бе доста надалеч от своите съпернички и отвя втората Марта Басино с цели 1.36 секунди преимущество.

Басино имаше 0.97 секунди задатък пред тогавашната лидерка в надпреварата Катарина Лийнсбергер, като загуби повече от половината в първата част на трасето. Много мощно каране в долния сегмент от пистата обаче разрешиха на италианката да зарадва сънародниците си с класиране на почетната стълбица.

Австрийката Лийнсбергер има съществени мотиви да чества третото си място, като тя бе единствената представителка на своята татковина в топ 10.

63. Weltcupsieg für Mikaela Shiffrin. Die beiden deutschen Starterinnen konnten sich im zweiten Durchgang noch um ein paar Plätze verbessern. https://t.co/VcBKnqd87M#SkiAlpin #Riesenslalom #Lienz pic.twitter.com/ocpKjvDHrS
— Sportschau (@sportschau) December 28, 2019
Досегашната лидерка в класирането за дребния бистър глобус в дисциплината и победителка от 2017 година Федерика Бриньоне имаше задатък от цели 0.87 секунди на старта на втория си манш. Италианката обаче направи груба неточност, закачайки врата с рамо, което наруши салдото и скоростта й, заради което загуби шансове да се бори за успеха и бе очевидно ядосана на себе си след привършване на спускането си. Тя остана четвърта в крайното нареждане и не можа за първи път в кариерата си да завоюва два следващи старта в гигантския слалом.

Топ 10 допълниха Петра Влъхова, Мина Фюрст Холтман, Клара Дирес, Теса Уорли, Алис Робинсън и Сара Хектор. Уорли остава с 13 триумфа в гигантския слалом и продължава да изостава с 1 от Анита Вахтер, Виктория Ребенсбург, Тина Мазе и Лизе-Мари Морерод на третото място в историческата класация. Френи Шнайдер с 20 и Анемари Мозер-Прьол са на първите две позиции със надлежно 20 и 16.

Шифрин към този момент има повече победи за Световната купа от Мозер-Прьол и е еднолично на второ място във безконечната ранглиста по този индикатор, изоставайки само от ледената кралица Линдзи Вон с 82. Шифрин към този момент има 11 триумфа в разнообразни дисциплини на австрийска земя, като е петата жена в историята с такава успеавемост след Мозер-Прьол, Марлиз Шийлд, Ренате Гьотшел и Линдзи Вон. Победата на младата американка в Линц постави завършек на серията от пет поредни старта в дисциплината с разнообразни състезателки на върха - Бриньоне, Басино, Робинсън, Шифрин и Влъхова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР