Микаела Шифрин спечели за втори път в рамките на два

...
Микаела Шифрин спечели за втори път в рамките на два
Коментари Харесай

Шифрин с втора победа за два дни в Куршевел

Микаела Шифрин завоюва за повторно в границите на два дни в Куршевел, откакто победи Петра Влъхова във финала на паралелния слалом от алпийските ски за дами. С това американката усили преднината си на върха в класирането против Виктория Ребенсбург до 291 точки.

Шифрин и Влъхова не срещнаха съществени усложнения до финала, който започва оспорвано и приключи по същия метод. Американката обаче беше с 0.04 секунди по-бърза от състезателката от Словакия и с това завоюва първия успореден слалом за международната купа при дамите.

Mikaela Shiffrin keeps getting better, wins World Cup giant slalom Tuesday, her third victory of the season and 34th of her career. https://t.co/iB7thVmCoY pic.twitter.com/cTo1yEhxP1
— Aspen Times (@TheAspenTimes) December 19, 2017
Победата в паралелния слалом беше четвърта за годината за Шифрин, която досега имаше първи места във вчерашния великански слалом в Куршевел, спускането в Лейк Люис и слалома в Килингтън. Влахова остана с една победа, която завоюва в слалома в Леви, когато американката приключи втора.

Шифрин води в генералното класиране за международната купа с актив от 721 точки и 291 повече от германката Ребенсбург. Трета е Тина Вайрайтер от Люксембург с актив от 374 точки.

Паралелен слалом, финали:

1. Микаела Шифрин, Съединени американски щати
2. Петра Влъхова, Словакия - на 0.04 секунди
- - -
3. Ирене Куртони, Италия
4. Марен Скьоелд, Норвегия - незавършила
- - -
5. Уенди Холденер, Швейцария
5. Рикарда Хаазер, Австрия - равни времена
- - -
7. Катарина Трупе, Австрия
8. Денизе Файерабенд, Швейцария - на 0.04 секунди
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР