Микаела Шифрин (САЩ) записа най-доброто време в първия манш на

...
Микаела Шифрин (САЩ) записа най-доброто време в първия манш на
Коментари Харесай

Микаела Шифрин поведе след първия манш на втория гигантски слалом в Словения

Микаела Шифрин (САЩ) записа най-хубавото време в първия манш на втория следващ великански слалом годен за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се повежда в словенския зимен център Кранска Гора.

Американката се спусна първа по трасето, което е с по-затворена настройка на вратите по отношение на вчерашните два манша и с време от 1:10.42 минути оглави класирането с преднина от 0.30 секунди пред вчерашната победителка Марта Басино (Италия). Трета на 0.14 зад Басино остана Мишел Гизин (Швейцария), като тя е и последна с закъснение от по-малко от половин секунда по отношение на Шифрин.

Лидерката в генералното класиране за Световната купа Петра Влъхова (Словакия), направи едно доста консервативно втурване и даде време с 1.43 по-слабо от това на Шифрин, като това отреди осмо място преди втория манш. Носителката на огромния бистър глобус за предходната година пък Федерика Бриньоне (Италия) пък приключи 12-та, макар че не позволи забележими неточности по време на своето втурване. Нейното закъснение по отношение на първото място е 1.93 секунди.

Състезателката с най-заден стартов номер, която откри място измежду най-бързите 30 в първия манш бе представителката на домакините Андрея Слокар, която се спусна с 62-ра по трасето, само че даде 24-то време с пасив от 3.54 по отношение на Шифрин.

Първият манш бе преустановен за близо 20 минути откакто Адриана Йелинкова (Нидерландия) падна тежко и бе изнесена от трасето на носилка, след което бе откарана в локалната болница с кола за спешна помощ. Нейното положение към момента не е изяснено, само че няма заплаха за нейния живот. Освен нея, още 19 от записаните 63 състезателки не стигнаха до финала, 4 от които даже не стартираха.

Вторият манш на днешния великански слалом започва в 13:15 часа българско време. В него първа ще се спусне Розина Шийнбергер (Австрия), която има пасив от 4.34 по отношение на Шифрин.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР