Мика Стоичкова, която се върна в България с дъщеря си

...
Мика Стоичкова, която се върна в България с дъщеря си
Коментари Харесай

Голямата любов на Мика е пилот от Формула 1, майка й я разделя с Иво Аръков

Мика Стоичкова, която се върна в България с щерка си Миа през септември 2020 година, е съумяла да се пребори с тежка следродилна меланхолия. По-голямата наследница на Камата счита, че доста дами минават през същите компликации, само че или не споделят намерено, или в обществото не е признато да се приказва за този стадий от майчинството. Мика счита, че би трябвало да се приказва повече за следродилната меланхолия, която е значителен проблем на дамите по света.

„ Аз имах тежка такава и считам, че е значимо да го споделя. Когато имаш потребност от помощ, би трябвало да го казваш намерено ”, показа Мика. Тя посещавала психолог, с цел да се оправи със следродилната меланхолия, а откакто с някогашния й мъж Айкут се разделили, ходели дружно на съвещания. Искали да са сигурни, че разлъката им няма да се отрази по никакъв метод на щерка им Миа, която е към този момент на 5 години. Днес Мика се усеща добре и се е съсредоточила върху бизнес плановете си.

„ Не ми беше по никакъв начин елементарно. Непрекъснато плачех, усещах се объркана и прочувствено изтошена, фантазирах си, че съм ужасна майка, че ще се проваля изцяло като родител ”, признава Мика за следродилната меланхолия. Тя към момента има терзания дали щерка й Миа е добре, дали прави всичко по най-хубавия за нея метод. Може би се усеща по този начин, тъй като й се е отдала напълно. Едва в този момент, когато щерка й към този момент е на 5 годинки, Мика е подготвена да стартира да живее още веднъж за себе си. Връща се и желанието й да се забавлява с другари, да пътува. Да си майка, споделя Мика, е по едно и също време мъчно и прелестно.

„ Преди да сме родители, ние сме обособени персони. За да е добре щерка ми, би трябвало да съм добре аз ”, споделя Мика. Трябвали й цели 5 години, с цел да го осъзнае. Затова и малко откакто реалокира в Маями и стана майка, Мика се отдръпнала от медийното внимание. Искала да се концентрира върху майчинството. Тя кърмила година и половина, което в един миг като че ли лекувало депресията й. „ Връзката, която създавах с детето си посредством кърменето, беше магическа. Просто желаех да си го претърпя ”, споделя Мика.

Периодът, в който тя се справяла със следродилната меланхолия, бил последван от раздялата с бащата на щерка й , а след това и от пандемията от Ковид-19. Мика, която посещавала психолог за следродилната меланхолия, почнала да върви на съвещания с Айкут, след раздялата им, с цел да им помогне и да ги направлява по какъв начин да постъпят във връзка с щерка им. „ Детето ни ще задава въпроси. Дъщеря ни знае, че даже и да не сме дружно, сме семейство и постоянно ще се обичаме тримата. Мама и тати са другари и всичко си споделят ”, споделя Мика. Тя е щастлива, че с бащата на Миа са в прелестни връзки. Чуват се непрекъснато и вършат всичко за щерка си. Благодарна е за тези връзки. Двамата са и единни като родители. Взаимно почитат решенията си и се преценяват с тях.

Пандемията също била съществено тестване за фамилията. Всичко в Маями затворило, не можели дори да се разхождат по улиците и парковете. Мика пазарувала безусловно всичко онлайн. Не виждала родителите си съвсем година, въпреки че живеят на една улица. Дъщеря й Миа не се чувствала добре. Баща й Айкут, който е от България, само че още като дете емигрира със фамилията си в Съединени американски щати, предложил да се прибере в родината с щерка им, до момента в който Мика си провежда нещата в Маями и приготви връщането си в родината. След два-три месеца Мика се прибрала.

Промяната им се отразила добре. В Маями, с изключение на бащата на Миа, нямало кой различен да й оказва помощ, а в България Мика има много родственици и баби. Записала Миа на детска градина. Момиченцето доста харесало забавачницата още от първия ден и се чувствала щастлива там. Междувременно Мика се срещнала с човек, който й предложил инвестиция в бизнеса с водка. И тя се замислила за какво да не създадат българска крафт водка - мека, богатства, приятна. И го направила. Даже мъжете, които по-късно опитвали алкохолната напитка, казвали, че е отлична. По плана Мика работи с бизнес партньорката си Венета Джоголанова, която също е майка и има две деца. Мика, несъмнено, не схваща нищо от водка, само че пък с партньорката й намерили верните хора. Шест месеца работили с технолози и крайният резултат е извънредно качествена водка, горда е Мика. Всички запаси за производството са български, като източникът на водата за водката им се намира в подножието на връх Вихрен.

Мика е много ангажирана и със спортната марка с буквите на баща й Христо Стоичков. Подготвят нова сбирка, която ще включва ежедневни облекла, ризи, панталони и пуловери. Наскоро пък в партньорство с българско издателство основали детската книга „ Историята на Стоичков за деца ”. Не е написана като биография. Историята е показана посредством стихове на Любомир Николов. Идеята е да се съобщи посланието по какъв начин да не се отказваш и да следваш фантазиите си.

И Мика Стоичков следва своите. Винаги е желала да бъде самостоятелна и ето, че го реализира. Много се гордее с бизнес плановете си, усеща се пълноценно. „ От дребна съм желала сама да се оправям, да имам планове, да създавам нещо. Не желая да очаквам наготово. Не желая да си представям, че мога да бъда подвластна от мъж. За родители да не приказваме ”, споделя Мика Стоичкова. Тя желае да е самостоятелна, с цел да обезпечи на щерка си Миа добър старт и независимост също да следва фантазиите си. Мика счита, че би трябвало да се дава опция на децата сами да вършат изборите си, както нейните родители са й дали такава. Миа е родена в Съединени американски щати, само че дали ще се върне да живее там, ще бъде нейно решение. Тя ще реши и какво да учи, къде и всичко останало. Мика желае да може да даде опция на щерка си да пътува, да пораства като човек на света.

Най-големият й комплекс са килограмите

Мика Стоичкова е възвърнала формата си от преди раждането, само че признава, че по никакъв начин не й е било елементарно. Най-големият й комплекс постоянно са били килограмите.  Всяка битка с тях завършвала с йо-йо резултат. Сега, най-сетне бележи победа, и повода е, че се успокоила, постигнала естетика със себе си. Мика счита, че мъчно се одобряваме, каквито сме, въпреки че в последно време има такава наклонност. „ Една от най-големите ми битки е да се усещам по-самоуверена ”, признава дъщерята на Христо Стоичков.
В България тя посещава известна клиника, където се доверява на отличен зъболекар и ортодонт, който е и експерт по слагане на ботокс и филъри. „ Не е загадка, че аз от няколко години насам съм огромен почитател на ботокса ”, признава Мика. Антицелулитните процедури и разтривки са наложителни за нея. В грижата за кожата си следва от дребна препоръките на майка си – нанася крем заран и вечер и почиства всеки ден лицето си.

Голямата й обич е водач от Формула 1

Мика Стоичкова не съжалява за опита в любовта. Благодарна е, че всичките й връзки са се случили. Приема ги като уроци, само че не в неприятния смисъл, в действителност тя гледа на всичко положително. Тя е другар с всичките си някогашни гаджета и с  множеството поддържа връзка. Една от най-дългите й била с испанец, водач във Формула 1. Останали си доста близки. Мика даже го срещнала с жена му на едно празненство, след което те я поканили на сватбата си. Преди пет месеца станали родители, а дъщерята на Христо Стоичков им помогнала да си намерят апартамент и в този момент са съседи в Маями.

Майка й я разделя с Иво Аръков

Единственият мъж, с който Мика Стоичкова е имала връзки, а през днешния ден даже не желае да вижда, е Иво Аръков. Двамата се залюбват през 2014 година, когато звездата на Аръков преди малко е изгряла. Младият артист е във вихъра на славата си, когато на празненство в дискотека се среща с щерката на Христо Стоичков. Започват връзка, която обаче е изпъстрена с огромно напрежение. Иво преди малко се е разделил с певицата Мария Илиева и минава за един от най-желаните ергени.

Отношенията им устоят по-малко от години. Раздялата им е съпроводена с нечовечен скандал, настояват техни близки. Според слуховете, Аръков редовно изневерява на Мика, която мъчно претърпява кръшканията му. Стига се до такава степен да се намеси майката на момичето, която му споделя тежки думи. Бесен, Иво напуща Мика. „ Непрекъснато ни вършиха интриги. Бях упрекван, че съм с нея поради името и парите й, което е смешно ”, споделя след това красавеца. Днес двамата не поддържат връзка и даже не желаят да си спомнят, че са имали връзки.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР