Мик Шумахер ще се състезава за отбора на Haas през

...
Мик Шумахер ще се състезава за отбора на Haas през
Коментари Харесай

Мик Шумахер ще се състезава за Haas през следващия сезон

Мик Шумахер ще се състезава за тима на Haas през идната година. Германецът, който води в генералното класиране във Формула 2 кръг преди края на сезона, ще си партнира с руснака Никита Мазепин в американския отбор. Преминаването на Мазепин в Haas бе доказано през вчерашния ден.

През тази година синът на седемкратния международен първенец във Формула 1 Михаел Шумахер има записани две победи и общо 10 качвания на почетната стълбичка във Формула 2, като преднината му пред различен член на академията за млади водачи на Ferrari е 14 пункта преди последния уикенд на „ Сахир “ тази седмица. Договорът на Шумахер с екипа на Haas е с многогодишна дълготрайност.

„ Доволен съм, че можем да потвърдим Мик Шумахер като наш водач за идващия сезон. Нямам самообладание да го поздравявам в тима. Шампионатът на Формула 2 постоянно е служил като поле за доказване на качествата и през тази година виждаме едни доста мощни водачи на стартовата решетка. Мик е печелил надпревари, постоянно е покрай подиум и води в шампионата кръг преди края. Вярвам, че той е подготвен за тестването наречено Формула 1 “ разяснява ръководителят на тима, Гюнтер Щайнер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР