Миинт Суе, назначен за президент на Мианмар след преврата, предупреди,

...
Миинт Суе, назначен за президент на Мианмар след преврата, предупреди,
Коментари Харесай

Военният режим на Мианмар казва, че сраженията в северната част на страната могат да разкъсат страната

Миинт Суе, назначен за президент на Мианмар след преврата, предизвести, че облагите този месец от алианс от етнически въоръжени групировки в региони, граничещи с Китай, рискуват страната да се разпадне през първото самопризнание на военния режим за предизвикването, пред което е изправен.

Алиансът на трите братства, мощна етническа въоръжена формация, предприе координирана офанзива против дузина военни постове в северния щат Шан, по продължение на източната граница на страната с Китай на 26 октомври, като завладя граничния град Чин Шве Хау. < /p>

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Въпроси и отговори: Бивш американски посланик вижда „ тревожни разделения “ в Югоизточна Азия Русия и Мианмар стартират първи морски учения „ По-евтино от бирата “: цените на метамфетамин в Лаос внезапно падат, защото хаосът в Мианмар подхранва търговията Китай приканва Мианмар да си сътрудничи за стабилността на границите на фона на борби завършек на списъка

Актуализациите от 7 ноември споделят, че алиансът продължава да набира позиции и е поел надзор над повече военни постове, завладявайки оръжия и военно съоръжение.

Военните са дали отговор, като са изпратили изтребители да бомбардират региона, се споделя в известието.

Офанзивата е най-сериозният тест за генералите, откогато завзеха властта от определеното държавно управление на Аун Сан Су Чи през февруари 2021 година

Това също даде сила на цивилните Сили за национална отбрана, които се бият от месеци, от време на време дружно с етнически въоръжени групи, с цел да анулират преврата с боеве, обявени в други елементи на страната.

„ Ако държавното управление не ръководи дейно случаите, протичащи се в граничния район, страната ще бъде разграничена на разнообразни елементи “, сподели Myint Swe на съвещание на Съвета за национална защита и сигурност в столицата Найпидо, съгласно щатския стартирайте Global New Light of Myanmar. „ Необходимо е деликатно да се управлява този проблем. “

Вестникът сподели, че водачът на преврата старши военачалник Мин Аунг Хлаинг е разкрил срещата, заявявайки, че военните са „ сполучливо възвърнали контрола над обстановката “, откакто „ нанасят забележителен удар на MNDAA (Армията на националния либерален алианс на Мианмар).

Позовавайки се на Ming Aung Hlaing, в отчета се споделя, че MNDAA е претърпяла „ огромен брой жертви “.

MNDAA е една от няколкото групи в границите на алианса, който включва също Националната освободителна войска на Та’Анг (TNLA) и Армията на Аракан (AA).

Членовете на алианса обявиха, че са подхванали атака, с цел да изкоренят „ потисническата военна тирания “, както и да сложат завършек на процъфтяващия бизнес на киберизмамите.

Пекин също оказва напън върху военните да се оправят с закононарушенията в граничната зона, а китайският министър на публичната сигурност Уанг Сяохонг посети Мианмар дни след експлоадирането на боевете на фона на угриженост за повишаването на насилието.

Нестабилността в щата Шан и останалата част от Мианмар също докара до взрив на противозаконната търговия с опиати.

Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР