Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на Владимир Зеленски,

...
Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на Владимир Зеленски,
Коментари Харесай

Подоляк: С предложението за преговори Русия не търси мир

Михайло Подоляк, консултант на ръководителя на кабинета на Владимир Зеленски, сподели пред съветската опозиционна медия " Медуза ", че Киев не има вяра в готовността на Кремъл за действителни договаряния , цитира думите му съветската работа на Би Би Си.

Малко преди, изданието написа, че Кремъл вижда тази стъпка освен като военна нужда, само че и като покана за договаряния . Подоляк обаче назова възможни договаряния до цялостното евакуиране на войските от цялата територия на Украйна " фиктивни ".

" Опитът да се изтъргуват фиктивни договаряния, а в реалност да се фиксират ултимативни претенции, е или метод да се " фиксират " най-малко някои териториални придобивки за Русия, или метод да се получи оперативна пауза за няколко месеца, с цел да се прегрупират и обучат мобилизираните и не престават да нападат нашите територии, или да забавят неизбежното проваляне във войната, пробвайки се да продължат да изнудват за това или това ", сподели Подоляк пред " Медуза ".

" Защо би трябвало да влезем в тази игра в този момент? Украйна продължава контранастъплението, има тактическа и стратегическа самодейност и малко по малко освобождава своите територии . Като оферирате договаряния и помирение, Вие ни оферирате да спрем? Това би било прекомерно огромен подарък за страната окупатор! " - сподели Подоляк. Според него договарянията са вероятни единствено когато Русия напусне окупираните украински територии.

Той препотвърди, който по-рано съобщи, че договарянията са вероятни, в случай че бъде възобновена териториалната целокупност на Украйна и Русия компенсира вредите, нанесени вследствие на съветската експанзия.
 Зеленски е подготвен да договаря с Русия, само че по украински условия
Зеленски е подготвен да договаря с Русия, само че по украински условия

Твърдата позиция на Киев играела в интерес на Русия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР