Михал ван дер Марк (Yamaha) завоюва своя първи успех от

...
Михал ван дер Марк (Yamaha) завоюва своя първи успех от
Коментари Харесай

Ван дер Марк с първа победа за сезона в спринта на Каталуния


Михал ван дер Марк (Yamaha) завоюва своя първи триумф от началото на сезона в Световния супербайк шампионат (WSBK), откакто победи в спринтовото „ суперпол “ съревнование от шестия кръг на „ Каталуния “.

WHAT A RACE! takes his first victory of the 2020 season and becomes the sixth different winner of the year!
— WorldSBK (@WorldSBK)
По този метод нидерландецът си обезпечи старт от първата позиция в следобедното второ главно съревнование на испанското трасе, като компания на първа редица ще му вършат спечелилият от вчерашното първо съревнование Джонатан Рей (Kawasaki) и Лорис Баз (Ten Kate Yamaha).

На втора редица по-късно през днешния ден ще се наредят Чаз Дейвис (Ducati), Гарет Герлоф (GRC Yamaha) и Михаел Рубен Риналди (GoEleven Ducati), до момента в който на трета ще застанат Алекс Лоус (Kawasaki), Скот Рединг (Ducati) и Том Сайкс (BMW).

10 thrilling laps ahead

Lights out for Tissot Superpole Race at Catalunya!
— WorldSBK (@WorldSBK)
Ван дер Марк направи мощен старт и се изкачи до второто място зад Рей, като в челната група в края на първия тур бе още и Алваро Баутиста (Honda), само че испанецът направи сериозен хайсайт на изхода от четвъртия завой в третата обиколка и отпадна от надпреварата. Разочарованието за някогашния водач в MotoGP бе огромни, защото единствено секунди преди този момент той бе поел водачеството, откакто се възползва от високата мощ на своя мотоциклет и не остави шансове на своите противници на дългата старт-финална права.

HUGE CRASH for after taking the lead!
— WorldSBK (@WorldSBK)
След отпадането на Баутиста, Рей върна газта и остави ван дер Марк несмущаван в челото на колоната, като Рей също нямаше терзания от страна на Баз за второто място.

Благодарение на второто си място и едвам осмото на Рединг, Рей увели своя задатък на върха в генералното класира на цели 48 точки, до момента в който третия Дейвис изостава със 114 и има действителен късмет да загуби математически шансове за купата още през днешния ден следобяд.

Tissot Superpole Race results:

— WorldSBK (@WorldSBK)
Второто главно съревнование, което ще е с дължина от 20 обиколки започва в 16:00 часа българско време.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР