Михал Кицински е прекарал 18 години от живота си в

...
Михал Кицински е прекарал 18 години от живота си в
Коментари Харесай

Интересната история на малкия и скучен телефон Pure

Михал Кицински е прекарал 18 години от живота си в създаването на компютърни игри и развиването на огромен лист софтуерни артикули.

Водел е типичния за XXI век живот - работа от заран до вечер, срещи с хора и бизнес сътрудници, празненства и доста, доста седене пред най-различни екрани.

Преди няколко години обаче Кицински получава позвъняване от непосредствен другар, който го кани да замине с него за Тайланд, където в продължение на 10 дни дружно да се подложат на курс по Випасана медитация.

Просто ей по този начин, Кицински приема предлагането, без да мисли доста, и се впуска в премеждие, което трансформира живота му радикално.
 Снимка 447291

По време на 10-дневния курс, който включва ставане в четири сутринта и по 10 часа медитация всеки ден, софтуерният бизнесмен претърпява самобитно " прояснение ", което го кара да се отврати от живота, който е водел до този миг.

Най-големите му прозрения са свързани с пристрастяването ни към технологиите и шумът, който те внасят в съзнанието ни.

След като се връща от Тайланд, Кицински взема решение да се освободи от смарт телефона си, да си наложи режим на ежедневна медитация и да сътвори телефон, който би пасвал на новия му жанр на живот.

Така се раждат компанията Мudita и концепцията за телефона Pure - дребен и обикновен телефон, оптимално насочен към съхраняването на здравето на човек.
 Снимка 447289

Кицински започва акция за набиране на средства за основаването на Pure, която в границите на единствено няколко дни набира два пъти повече, в сравнение с е била първичната цел.

Телефонът е с екран с електронно мастило, сходно на това в Amazon Kindle, което го прави безопасен за очите и мозъка.

Няма антена за интернет и не излъчва каквито и да е нездравословни честоти.

За сметка на това пък има таймер за медитация и разполага със особено основана, предумишлено семпла, оперативна система.
 Снимка 447290

Телефонът е изработен от висококачествени материали и е с много прелестен, минималистичен дизайн.

Първоначалните 600 бройки на Pure към този момент са съвсем разпродадени, което значи, че по света несъмнено има хора, които с удоволствие биха се разделили със смарт телефона си.

Цената му в Kickstarter е 295 $, а при формалното си излизане на пазара през април 2020 година ще коства 369 $.

Това е доста повече, в сравнение с някои хора биха дали даже за смарт телефон с огромен екран и екстри. Идеята тук обаче е, че Pure е не просто следващият обикновен телефон, а знак на статус и начин на живот за хора, които слагат здравето си преди всичко.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР