Михаил Саакашвили. Снимка: БГНЕССблъсъци избухнаха между украинската полиция и привърженици

...
Михаил Саакашвили. Снимка: БГНЕССблъсъци избухнаха между украинската полиция и привърженици
Коментари Харесай

Украинската полиция се сблъска с поддръжници на Михаил Саакашвили в Киев

Михаил Саакашвили. Снимка: БГНЕС

Сблъсъци избухнаха сред украинската полиция и последователи на някогашния грузински президент Михаил Саакашвили пред постройката на Народното събрание в Киев. Пострадали са 14 чиновници на реда, предава РИА Новости, представена от " Фокус ".
Според украинското Министерство на вътрешните работи протестиращите са употребявали взривни пакети, бутилки със запалителна примес, бухалки и железни предмети, като също така са се пробвали да възпламенят гуми. В момента се организира следствие и полицията обяснява всички условия към случилото се.
РИА Новости напомня, че във вторник сутринта пред постройката на Рада-та е имало конфликти сред силите за сигурност и стачкуващи от палатковия лагер, проведен от „ Движението на новите сили “, ръководено от Саакашвили. Според информацията на полицията, последователите на опозиционера са се държали нападателно, желали са пред тях да се яви ръководителят на Народното събрание Андрей Парубий, а по-късно са се пробвали да нахлуят в постройката на законодателния орган.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР