Михаил Крумов, ученик от 91 немска езикова гимназия Проф. Константин

Михаил Крумов, ученик от 91 немска езикова гимназия Проф. Константин ...

Михаил Крумов от Първа немска гимназия спечели международно състезание по дебати.Михаил Крумов, ученик от 91 немска езикова гимназия "Проф. Константин Гълъбов" в София спечели първо място на 13-ото международно състезание по младежки дебати в Будапеща на тема "Трябва ли да се въведат индивидуални лимити за честотата на пътуване със самолет?", съобщи "Гьоте институт".

Международният финал е кулминацията на немскоезичното състезание по младежки дебати. Ученици, които изучават немски като чужд език и се интересуват от актуални теми и дискутирането им, могат да се включат в състезанието от родната си страна. Накрая най-добрите двама от всички дванайсет участващи страни дебатират на финал. Заедно с Михаил България беше представена и от Александра Иванова от Немско училище София.

Четиримата дебатьори, които успяха да докажат реторическите си способности на международната квалификация и полуфинала, участваха в днешния финален дебат и извоюваха следните места:
1. Михаил Крумов, България
2. Катрин-Лиса Лайус, Естония
3. Андреа Соскова, Словакия
4. Марина Дмитрик, Украйна

Финалните дебати се проведоха пред над 300 зрители и гости.

"Jugend debattiert international" – състезание провеждащо се в Централна и Източна Европа е общ проект на Гьоте-институт, Фондация "Спомен, отговорност и бъдеще" (EVZ), Общополезна фондация Херти и Централа за училищно дело в чужбина. 13-ото издание на Международния финал е под егидата на режисьора Илдико Енеди и автора Вилхелм Дросте.

Източник: dnevnik.bg