Михаил Крумов, ученик от 91 немска езикова гимназия Проф. Константин

...
Михаил Крумов, ученик от 91 немска езикова гимназия Проф. Константин
Коментари Харесай

Михаил Крумов от Първа немска гимназия спечели международно състезание по дебати

Михаил Крумов, възпитаник от 91 немска езикова гимназия " Проф. Константин Гълъбов " в София завоюва първо място на 13-ото интернационално съревнование по юношески диспути в Будапеща на тематика " Трябва ли да се вкарат самостоятелни предели за честотата на пътешестване със аероплан? ", заяви " Гьоте институт ".

Международният край е кулминационната точка на немскоезичното съревнование по юношески диспути. Ученици, които учат немски като непознат език и се интересуват от настоящи тематики и дискутирането им, могат да се включат в надпреварата от родната си страна. Накрая най-хубавите двама от всички дванайсет участващи страни дебатират на край. Заедно с Михаил България беше показана и от Александра Иванова от Немско учебно заведение София.

Четиримата дебатьори, които съумяха да потвърдят реторическите си качества на интернационалната подготовка и полуфинала, участваха в днешния заключителен спор и извоюваха следните места:
1. Михаил Крумов, България
2. Катрин-Лиса Лайус, Естония
3. Андреа Соскова, Словакия
4. Марина Дмитрик, Украйна

Финалните диспути се организираха пред над 300 фенове и посетители.

" Jugend debattiert international " – съревнование провеждащо се в Централна и Източна Европа е общ план на Гьоте-институт, Фондация " Спомен, отговорност и бъдеще " (EVZ), Общополезна фондация Херти и Централа за учебно дело в чужбина. 13-ото издание на Международния край е под егидата на режисьора Илдико Енеди и създателя Вилхелм Дросте.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР