Михаил Кръстев определи работата на комисията по казуса Nexo като

...
Михаил Кръстев определи работата на комисията по казуса Nexo като
Коментари Харесай

Икономист: Българските органи не могат да разследват Nexo, защото компанията не оперира у нас

Михаил Кръстев дефинира работата на комисията по проблема Nexo като хабене на парламентарно време

Българските правоохранителни органи не биха могли да надзирават или проверяват активността на Nexo заради простата причина, че тя не оперира в България. Това съобщи в " Денят стартира " по икономистът Михаил Кръстев.

Според него технологията, по която работи компанията, не е подобаваща за осъществяване на престъпна активност като пране на пари или финансиране на терористични организации, защото при криптовалутите има огромна бистрота, а всяка трансакция оставя незаличима диря.

" Тя е извънредно несъответствуваща за осъществяване на каквито и да е противозаконни действия и който реши да я употребява за такива, би бил един доста малоумен човек. Самият факт и доказателство за това е конференцията на прокуратурата, на която бяха показали две преводи от консуматор на платформата към едно лице, оперативно забавно за израелските служби. Макар и те да бяха задраскали цената на преводите самите адреси, които бяха посочени, са задоволителни, с цел да ги пуснем в която и да е безвъзмездна търсачка и разберем всичко за тях. Тоест, тази бистрота - тя е незаличима, неманипулируема. Не може да се вкара подправена трансакция там. Крайно несъответствуваща е както за тероризъм, по този начин и за пране на пари, тъй като постоянно оставя диря ", сподели Кръстев.

Според него абсурдът с Nexo има политически нюанс, а по време на дебата в анкетната парламентарна комисията са се говорили повече политически неща, в сравнение с такива, свързани с правния проблем.

" Подобни акции ни отдалечават от това да бъдем фактор в областта на криптовалутите. Когато приказваме за този бранш, има страни, които се нареждат тъй че да го развиват - като Дубай. Ние с общественото говорене, обвързвано със бранша, неизбежно се отдалечаваме ", посочи той.

Той дефинира работата на комисията по проблема Nexo като хабене на парламентарно време.

„ Комисията за финансов контрол, Национална агенция за приходите и прокуратурата не са показали никаква спомагателна информация и няма нарушавания, които да не са известни на обществото. И комисията Nexo можеше да бъде прессъобщение, което тези органи да разгласяват ”, разяснява Кръстев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР