Михаил Кръстев е възпитаник на Софийска математическа гимназия Паисий Хилендарски“

...
Михаил Кръстев е възпитаник на Софийска математическа гимназия Паисий Хилендарски“
Коментари Харесай

Михаил Кръстев: Учениците на Училище по математика „Питагор“ тепърва ще стават двигатели на обществени процеси

Михаил Кръстев е ученик на Софийска математическа гимназия „ Паисий Хилендарски “ и Технически университет – София. Наред с бизнес начинанията, той взема решение преди повече от двадесет години да сътвори математическо учебно заведение. Така се появяват Първа частна математическа гимназия – първото частно математическо учебно заведение в България, и Училище по математика „ Питагор “.

- Математиката е Ваша пристрастеност. Тя ли Ви въодушеви да станете създател на първото частно математическо учебно заведение в България преди две десетилетия?

- Основната причина, заради която поканих моята другарка и съученичка от Софийска математическа гимназия „ Паисий Хилендарски “ Марияна Влъчкова да създадем учебното заведение дружно, е желанието ни да можем да осигурим за нашите деца и идващите генерации същото академично равнище на математическо обучение, което ние сме получили, само че приспособено към новите условия. СМГ ни даде не просто задълбочени математически познания, само че и повсеместен метод на мислене и създаване на витални позиции, което в подтекста на деградиращите ценностни системи през 90-те години, беше все по-рядко срещано и значимо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР