Михаел Митев се класира за полуфинала при младежите в олимпийската

...
Михаел Митев се класира за полуфинала при младежите в олимпийската
Коментари Харесай

Михаел Митев е полуфиналист на европейското първенство по скокове на батут в Баку



Михаел Митев се класира за полуфинала при младежите в олимпийската дисциплинираност – огромен батут на европейското състезание по скокове на батут, което се организира в Баку (Азербайджан). Българинът се подреди на 26-то място в квалификацията, като събра общ брой от двете изигравания 95.980 точки (43.995 точки за наложителна композиция и 51.985 точки за волна).

Според регламента за втората фаза на шампионата не престават първите 24-рима, само че единствено по двама спортисти от нация. След отпадането по един представител на Англия и Беларус Митев заема последното 24-то място даващо право за присъединяване в полуфиналите.

С най-голям общ брой в полуфиналите влиза представителят на Беларус Иван Литвинович със 105.315 точки. Втори и трети са Андрю Стамп (Великобритания)– 102.765 точки и Микита Фомчанка (Беларус)  - 102.240 точки.

" Много добре се показа Михаел. Конкуренцията е доста огромна, 64 състезатели взеха присъединяване. Той е една ва 16-ет години и има още една година да се приготвя в тази възрастова група, надпреварите са до 17 години. Михаел няма да може да завоюва квота за Младежките олимпийски игри, тъй като за Европа има единствено 5 места, невероятно е " съобщи за предаването „ На финала “ от Баку президентът на Българската федерация по скокове на батут Стоян Димитров.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР