Мигрената е сред най-най-неприятните неща, които могат да ни се

...
Мигрената е сред най-най-неприятните неща, които могат да ни се
Коментари Харесай

6 странни неща, които могат да отключат мигрена

Мигрената е измежду най-най-неприятните неща, които могат да ни се случат. Хората, които страдат от хронично главоболие най-добре знаят какво наказване е мигрената и по какъв начин може съществено да наруши ритъма ни на живот.

Противозачатъчни

При някои дами отключването на мигрената стартира с началото на менструацията, а дамите с хронична мигрена постоянно имат неприятни главоболия още преди да стартира цикълът, твърди доктор Бриндър Виж, шеф на Център по главоболие и лицева болежка към Университета в Синсинати. Промените в естрогена най-много наподобява са причина за появяването на мигрена при дамите. " Спадът на естроген в тялото, който се случва преди менструалния цикъл на дамите може да е механизъм за отключване на процеса ", добавя Виж.

И заради тази причина приемът на противозачатъчни може да утежни положението при някои дами и да отключи мигрена.

Солени храни

Солените храни могат да въздействат на кръвното налягане. По-специално те усилват количеството на натрий в кръвния поток и се намесват в качествата на бъбреците да отделят водата. Тялото реагира на нарасналото кръвно налягане и това основава среда, която е причина за поява на мигрена при хора с сходно влечение, изяснява доктор Иън Данън, невролог в Център по спортна неврология към Института Сидърс Синай в Лос Анджелис.

Стари сирена

Не е ясна към момента точната причина, заради която старите сирена могат да предизвикат мигрена, само че тираминът, който се съдържа в тях, има връзка с неразположенията. Все отново, потреблението на този вид сирена не значи, че ще ви заболи глава, само че при някои хора е допустимо.

Подсладители

Имайте го поради, в случай че ги ползвате със утринното кафе, че някои подсладители като аспартама могат да отключват главоболие. Теорията е, че подсладителите намаляват серотонина в тялото, което пък дава подтик на освобождението на певропептиди и прави верижна реакция, която довежда до мигрена. изяснява доктор Карол.

Пропускането на хранения

Редовният хранителен режим играе огромна роля при хора с хронична мигрена. Пропускането на хранене или огромна пауза сред две хранения може да породи спад в кръвната захар. Тя от своя страна може да докара до химична смяна в тялото и да предизвика мигрена, изяснява доктор Карол.

Ако имате проблем с главоболието и то е чест ваш сателит в всекидневието, имайте поради, че гладуването единствено ще утежни положението ви.

Преминаването през разнообразни часови зони

Това е сериозна причина и много постоянно срещана. Не на всеки човек му се отразяват добре дългите полети със аероплан и прекосяването през разнообразни времеви зони. Според доктор Катрин Карол, невролог и експерт по мигрени в Северозападна болница в Чикаго, налягането в самолета може да аргументи закъснение на кръвоносните съдове и това да докара до припадък на мигрена. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР