Миграцията от по-малките към по-големите български градове, както към София

...
Миграцията от по-малките към по-големите български градове, както към София
Коментари Харесай

Пазарът на имоти в по-малките български градове

Миграцията от по-малките към по-големите български градове, както към София и чужбина е главният фактор, който въздейства върху търговията с жилища. Безспорно тук се причислява към този момент и факторът с пандемията от ковид. Тя в допълнение усложни така и така сложния пазар в бранша на недвижимите парцели в по-малките градове. Данни на Агенцията по вписвания демонстрират, че в 13 български града се следи спад в покупко-продажбите с над 20% през първото тримесечие на настоящата година, а в други 7 понижението е сред 15% и 20%. Най-лоши са данните за Исперих и Чирпан, където са осъществени с 27% по-малко имотни покупко-продажби. В Сливен и Раднево спадът за обсъждания интервал е 25%, а в Карнобат, Самоков, Велики Преслав и Перник е сред 23% и 24%.

Понижение от 19% има и в Шумен, Гоце Делчев и Ихтиман, до момента в който спад от 18% е регистриран в Оряхово, Ботевград, Каварна и Радомир.

Останалите градове с двуцифрен спад в покупко-продажбите с парцели са още Козлодуй, Горна Оряховица, Елхово, Средец, Кубрат, Силистра, Бяла, Враца, Елин Пелин, Пещера, Троян и Тервел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР