Миграцията на вълци от района на Чернобилската авария може да

...
Миграцията на вълци от района на Чернобилската авария може да
Коментари Харесай

Неподозирана опасност приижда откъм Чернобил

Миграцията на вълци от региона на Чернобилската повреда може да популяризира мутирали радиоактивни гени из Европа. Това заяви " Дейли мейл ".

Учени от университета в Мисури записаха първия случай на вълк, напуснал рамките на неразрешената зона от 4300 квадратни километра в Чернобил, написа Блиц.

След повредата в електроцентралата Чернобил през 1986 година, изоставеният от хората регион се трансформира в дом на доста диви животни, измежду които рисове, мишки, глигани и коне. 

По думите на ръководителя на проучването доктор Майкъл Бърн популацията на сивите вълци в зоната е над седем пъти по-висока от тази в прилежащите региони.

Учените са наблюдавали придвижването на 14 сиви вълци, като са им сложили каишки с джипиес. Те са открили, че един от тях е минал 300 километра оттатък неразрешената зона.

Изследователите прецизираха, че не се знае дали животните са инфектирани с радиация. Според тях обаче този случай на миграция " повдига въпроса за евентуалното разпространяване на мутирали в резултат на радиацията гени измежду животинските популации в незамърсените региони ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР