Миграцията, енергетиката и засилването на икономическия и туристически обмен, са

...
Миграцията, енергетиката и засилването на икономическия и туристически обмен, са
Коментари Харесай

Президентите на България и Турция ще се срещнат в Брюксел

Миграцията, енергетиката и усилването на икономическия и туристически продан, са част от тематиките, които ще разиска през днешния ден президента Румен Радев по време на срещата си с турския му сътрудник Реджеп Ердоган в Брюксел в границите на втория ден от срещата на върха на Алианса.

В коридорите на форума Ердоган ще беседва и с гръцкия министър председател Алексис Ципрас, като се чака да бъде разискван въпросът със задържането на двама гръцки военни, минали турската граница напролет. Според гръцката страна военните са пресекли границата при гъста мъгла при рутинна обиколка. Турция обаче ги упрекна в шпионаж и ги изпрати в затвор в Одрин.

Афганистан и връзките с Грузия и Украйна ще бъдат измежду главните въпроси на днешния втори ден на срещата на НАТО. Предвидени са взаимни изказвания на генералния секретар на Пакта с президентите на Украйна и Грузия. Генералният секретар на организацията Йенс Столтенберг желае страните-членки да финансират афганистанските сили за сигурност до 2024 година. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР