Миграцията е основната тема, която лидерите от Европейския съюз ще

...
Миграцията е основната тема, която лидерите от Европейския съюз ще
Коментари Харесай

Среща на европейските лидери за миграцията в Залцбург

Миграцията е главната тематика, която водачите от Европейския съюз ще разискват в Залцбург през днешния ден и на следващия ден. Неформалната среща на върха стартира довечера в австрийския град с работна вечеря, давана от канцлера Себастиан Курц.

 © Българска телеграфна агенция
Държавните и държавните ръководители,сред които и българският министър председател Бойко Борисов, ще дискутират ограниченията за понижаване на потока от незаконни мигранти в Европа и съдействието със страните от Северна Африка. Миграцията е един от целите на австрийското председателство.

Очаква се английският министър председател Тереза Мей да употребява опцията да призове сътрудниците си за прогрес по договарянето на изискванията за напускането на страната ѝ. Преговорите за Брекзит са в решаваща фаза, акцентира през днешния ден ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск и разгласи, че ще предложи изключителна среща на върха през ноември за завършването им. Има повече вяра, само че по-малко време, сподели Туск.

Доналд Туск, ръководител на Европейския съвет: Тази вечер ще прикани водачите да спрем с взаимните обвинявания по тематиката миграция. Въпреки нападателните думи, нещата вървят в вярната посока. Най- към този момент, поради фокусирането върху контрола на външните граници и съдействието с трети страни, които понижиха броя на незаконните мигранти от близо 2 милиона през 2015 до по-малко от 100 000 тази година или по-малко отпреди миграционната рецесия. Вместо да извличаме политически изгоди от обстановката, да се съсредоточим върху работещите решения и да продължим с тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР