Миграционният натиск през река Марица (Еврос на гръцки), по долното

...
Миграционният натиск през река Марица (Еврос на гръцки), по долното
Коментари Харесай

Нелегалната миграция между Гърция и Турция се е увеличила с една трета през тази година

Миграционният напън през река Марица (Еврос на гръцки), по долното течение на която минава границата сред Гърция и Турция, е доста повишен през последните месеци, оповестява гръцката държавна телевизия ЕРТ, като се базира на източници от полицията.

Според данни, предоставени на ЕРТ, единствено през първите 21 дни на август в граничната област Еврос са арестувани 613 мигранти и 70 трафиканти. За същия интервал в цяла Гърция са арестувани 1305 незаконни мигранти, което значи, че половината открити през август мигранти са били в зоната на границата с Турция по Марица, съобщи Българска телеграфна агенция.

Натискът се е засилил изключително през август, само че гръцките управляващи са открили наклонността доста по-рано. В интервала май-август са арестувани 1809 души за нелегално секване на границата, до момента в който за същия интервал предходната година броят им е бил 1347, т.е. нарастването е с към 34 %.

Служителите на гръцките гранични служби настояват, че турската жандармерия или се прави, че не вижда мигрантите, или напряко ги изтласква към граничната линия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР