Мигрантският натиск в момента не е по-съществено различен, отколкото от

...
Мигрантският натиск в момента не е по-съществено различен, отколкото от
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Мигрантският натиск в момента не е притеснителен

" Мигрантският напън сега не е по-съществено друг, в сравнение с от месец-два насам. Няма нещо притеснително, не сме изправени пред напън, който да тревожи изключително доста ". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков на " зелената " граница с Турция до свиленградското село Сладун. Той и министърът на защитата Георги Панайотов инспектираха през днешния ден възобновяване на злепоставен сектор от оградата с югоизточната ни съседка на река " Фичера ".

" Справяме се с мигрантската рецесия. Домовете, с които страната разполага за настаняване на съумелите да обхванат в страната ни, са задоволителни, макар че има леко завишение на броя на настанените в тях, само че към момента има потенциал ", увери Рашков.

На въпрос за обстановката в прилежаща Турция той отговори, че е известно, че в Турция също продължава да се построява ограда и се взимат съответните ограничения за недопускане на мигранти от Афганистан.

Рашков посочи, че имаме добра връзка с турските гранични управляващи, а той самият е провел няколко диалога с турския си сътрудник, който е дал увещание, че се прави нужното да не бъдат позволени големи маси от мигранти към нашите граници.

Пробивите по възпрепятстващото оборудване са от години, когато стопани са били регионалните администрации на Бургас, Хасково и Ямбол, уточни Рашков. Той сподели, че е необичайно по какъв начин може да се изостави толкоз скъпо оборудване и напомни, че Народното събрание е дал своя вот 5 милиона лв. за ремонта. Пет милиона лв., което е два пъти по-евтино, в сравнение с коства къщата на един човек в Барселона, акцентира вътрешният министър по адрес на Бойко Борисов. Самият Борисов също още веднъж повтори, че няма къща там.

" Това е образец не по какъв начин се усвояват средства, а по какъв начин се прави работа ", разяснява министърът на защитата Георги Панайотов за граничното оборудване. Той увери, че започнатата работа ще бъде свършена без никакви злоупотреби и гешефти, и тъй като това е обект на националната сигурност.

На Сухопътните войски са предоставени неотложните ремонтно-възстановителни действия на инженерното оборудване от възпрепятстващ вид по българо-турската граница и прилежащия път. Те се правят по взаимен проект, направен от Главна дирекция " Гранична полиция " и Командването на Сухопътните войски. В осъществяване на проекта от 29 октомври 20 военнослужещи от състава на 55-и инженерен полк със 7 профилирани машини започнаха работа по възобновяване на целостта на оборудването в региона.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР