Мигрантският натиск към Кипър отново се засилва, съобщи БНР. Вчера

...
Мигрантският натиск към Кипър отново се засилва, съобщи БНР. Вчера
Коментари Харесай

Мигрантският натиск към Кипър отново се засилва

Мигрантският напън към Кипър още веднъж се ускорява, заяви БНР. Вчера към към югоизточния бряг на острова се приближи втората в границите на денонощие лодка с бежанци, която е и четвъртата за по-малко от 10 дни.
Около 80 противозаконни мигранти са се намирали на борда на лодката, която в четвъртък задейства втора избавителна интервенция край острова в границите на 24 часа.
Ден по-рано, в сряда, дойде група от 97 бежанци от Сирия. Първоначално единствено на 44-те дами и деца бе позволено да слязат на брега и да се подслонят в спонтанен лагер. Бе им оказана и нужната здравна помощ. Мъжете останаха в морето до ранния следобяд в четвъртък, когато цялата група бе трансферирана в приемния бежански център в Никозия.
 Организация на обединените нации приканва Европа за взаимност в казуса с бежанците Организация на обединените нации приканва Европа за взаимност в казуса с бежанците
Подобряването на времето и атмосферните условия допускат нова вълна от бежанци в Европа, осведоми " Евронюз ". Решителността на дейст...
Близо 300 мигранти плаваха на четирите лодки, насочили се към Кипър през последните 10 дни.
Кипърските управляващи отхвърлиха влизане в страната на една от тях - с 56 бежанци от Ливан. Те бяха върнати назад.
Никозия е подложена на критика от Върховния комисариат за бежанците на Организация на обединените нации и Съвета на Европа поради случаите на изтласкване на мигрантските лодки назад в морето и недопускането им до територията на страната - каквито дейности бяха подхванати през предходната година.
Кипърските управляващи чакат през идващите дни още лодки да се приближат към югоизточния бряг на острова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР