Мигрантският натиск е безпрецедентен, това го казваме не само ние

...
Мигрантският натиск е безпрецедентен, това го казваме не само ние
Коментари Харесай

Агресията на мигрантите нараства, твърди шефката на Гранична полиция

Мигрантският напън е невиждан, това го споделяме освен ние в България. Агресията на искащите да преминат нелегално границата ни нараства, те хвърлят камъни по нашите будки и уреди, не стопират на стоп палки, когато ги преследват. Това съобщи в предаването „ Събуди се “ по Нова телевизия шефът на „ Гранична полиция “ основен комисар Росица Димитрова.

По данни на европейската организация за гранична и брегова защита ФРОНТЕКС от началото на тази година до месец септември 100% са арестуваните противозаконни мигранти във всички страни от Европейския съюз - от Италия, България и Гърция до най-северните страни, изясни тя. Ние сме изправени пред нещо, на което към сегашния миг Европа не е била очевидец, уточни Росица Димитрова.

Тя заяви, че предотвратените опити за прекосяване на българо-турската граница за една седмица през месец септември се равняват на предотвратените опити за прекосяване през цялата 2020 година. Предотвратените опити през българо-турската граница единствено за предходната седмица са повече, в сравнение с предотвратените опити през цялата 2019 година.

„ Техниката беше сериозен проблем, през последните три месеца осигурихме средства за аварийни елементи, командировахме чиновници монтьори от регионалните дирекции да ремонтират колите, които работят 24/7, които са от 2019 година, благодарение на сътрудниците от министерствата на защитата и земеделието оправяме както оборудването, по този начин и пътищата в региона. Включихме още коли и хора от министерството на земеделието – от горските стопанства, които да патрулират “, посочи Росица Димитрова.

За случая с убийството на български служител на реда на българо-турската граница, тя разяснява, че това, което се е случило е ненадейно, тъй като мигрантите всекидневно се крият от граничните чиновници, защото знаят, че в случай че ги виждат, няма да могат да преминат.

„ На първия оглед на мястото на престъплението, на който и аз присъствах, е направено всичко належащо, както от проверяващия служител на реда, по този начин и от сътрудниците от криминалистичната лаборатория от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Ямбол. Досъдебното произвеждане към този момент се води от следовател под контрол на прокурор от страна на България. Имаме уверението на турската страна, която още в нощта на случая съобщи изрично поддръжка и че ще направи всичко належащо да се задържат причинителите, да се потвърди това злочинство, тъй че те да получат заслужени присъди “, уточни основен комисар Росица Димитрова.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР