Мигрантски натиск по българската граница няма. Това заяви в ефира

...
Мигрантски натиск по българската граница няма. Това заяви в ефира
Коментари Харесай

Дончев отсече: Няма мигрантски натиск по българската граница

Мигрантски напън по българската граница няма. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия вицеопремиерът Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител.

По думите му, в случай че има опити за прекосяване, те са единични. "Риск и мотив за суматоха няма с помощта на работата на граничните служби и политиката, която води страната ", безапелационен е Дончев.

"Вчера Европейска комисия анонсира, че в случай че има потребност от помощ, България ще я получи. Към момента се оправяме ", акцентира вицепремиерът.

"Всички служби разполагат с доста по-добра техника и уреди спрямо преди години. Мигрантската рецесия в България е овладяна. В Близкия Изток обаче, обстановката е нестабилна и рисковете за Европа въобще не са изчезнали ", сподели той.

Ето каква е ситуацията по границата ни

Относно обстановката с ковид, Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител съобщи, че фактически у нас имаме белези на социална нервност. "Става въпрос за опити за презапасяване с хранителни артикули, което също не е добре, тъй като отваря път за спекулата. Взели сме безусловно всички ограничения да ограничим ковид, в случай че се появи случай той да бъде диагностициран и изолиран, с цел да няма повече инфектирани хора. В последна сметка, след седмица - две ще пристигна пролетта, ще бъде топло и вирусът ще изчезне. Ще останат стопанските и стопански последствия ", съобщи още той.

По мотив идното влизане на България в чакалнята на еврозоната, Дончев е безапелационен, че няма риск и нито една вреда за българската стопанска система. "Големият въпрос е до каква степен имаме вяра на всевъзможни легенди и митове по тематиката за вредите от приемането на еврото. След приемане на еврото Гърция отбелязва години на най-голям напредък, проблемите идват доста по-късно и те нямат никаква връзка с еврото, а са поради несъразмерното изтегляне на заеми ", сподели той.

По тематиката за идващите избори, вицепремиерът изясни, че има желания към избран вид машина за гласоподаване, която е с тъчскрийн на екрана, само че и генерира книжен вид. По този метод, в случай че някой пожелае наново броене на вота в съответната секция, хартиените бюлетини могат да се съхраняват в резервоар или урна.

"Не имам вяра, че машинното гласоподаване е панацея, само че сигурно взема решение проблемите с невалидните бюлетини и грешките с протоколите, Няма да се реши казуса с опитите за операция и пазаруване на гласове ", съобщи вицепремиерът.

ГЕРБ: Днес Европейска комисия даде следващата позитивна оценка за структурните промени у нас
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР