Мигрантски натиск по българската граница няма. Повод за паника няма.

...
Мигрантски натиск по българската граница няма. Повод за паника няма.
Коментари Харесай

Дончев с извънредни новини за бежанската вълна към България, коронавируса и еврото

Мигрантски напън по българската граница няма. Повод за суматоха няма. Ситуацията е комплицирана извън нашата граница, само че риск от мигрантски напън към България няма. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев в утринния блок на Българска национална телевизия във връзка заплахата от мигрантска вълна, която може да залее България.

„ Голяма приливна вълна не може да я спре нищо. Нито ограда, нито защита може да ги спре, а единствено политическа интервенция “, безапелационен е той.

„ Към момента се оправяме и няма потребност да желаеме помощ от Европа – финансова, като защита и друго.

Българските митничари и военни познават границата, ситуацията и терена и могат да реагират доста добре. Ситуацията е безусловно несравнима за последните няколко години – те са оборудвани с техника и всичко належащо “, добави Дончев.

„ Исторически, за последните 4-5 години, миграцията към страната ни е доста лимитирана “, похвали се вицепремиерът.

„ Ситуацията в Близкия Изток е нестабилна и рисковете от основаване на мигрантска вълна към Европа не са по никакъв начин дребни “, предизвести Дончев.

„ Ние сме в положение да проявим доста повече сензитивност към протичащото се в Турция, в сравнение с други страни в Европа “, добави той.

Вицепремиерът разяснява и ковид в България.

„ Много по-страшна е суматохата, а не самата болест с ковид. Хората се презапасяват с хранителни артикули, а това не е добре, тъй като може да се появи далавера с цените на храните.

Взели сме всички ограничения, в случай че се появи инфектиран с ковид у нас, да реагираме съответно. Няма учредения за суматоха и боязън.

Само след седмица-две ще пристигна пролетта и вирусът ще изчезне. Но в случай че може да останат икономическите последици “, предизвести вицепремиерът.

„ Различното е, че се прави опит този път абсурдът да пристигна извън. Иначе си е същата гозба, само че претоплена на испански котлон или грил “, по този начин Дончев разяснява проблема с „ къщата в Барселона “.

Вицепремиерът разяснява и машинното гласоподаване, което съгласно него не е панацея.

Той бе безапелационен, че няма условия, при които да не влезем в чакалнята на еврозоната.

„ Мнозинството би трябвало да бъде уверено, че няма нищо рисково в приемането на еврото. Плашещо е, че има легенди и митове, чел съм злокобни неща в уеб страниците за подправени вести “, призна Дончев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР