Мигрантите незабавно да напуснат гръцкия остров Самос искат местните, защото,

...
Мигрантите незабавно да напуснат гръцкия остров Самос искат местните, защото,
Коментари Харесай

Мигранти подпалиха лагера си на гръцкия остров Самос, полицията ги спря от вендета

Мигрантите неотложно да изоставен гръцкия остров Самос желаят локалните , тъй като, по думите им, живеят под боязън. И тази нощ имаше конфликти на гръцкия остров. Увеличава се напрежението на гръцките острови, където има мигранти , заяви кореспондентът на БНР в Гърция.

Правителството в Атина упорства за систематизиране на тежестта на мигрантския напън сред всички страни в Европейски Съюз .

На остров Самос в един лагер с места за не повече от 600 души живеят към 6 хиляди мигранти, измежду които има и доста майки с деца . Жителите на остров Самос са толкоз.
 Задържаха български автомобил с 20 незаконни мигранти в Гърция
Задържаха български автомобил с 20 незаконни мигранти в Гърция

Арестувани са след гонка с 10 полицейски коли

11 души бяха ранени при пердах с ножове през вчерашния ден вечерта сред две групи сирийци и афганистанци. Няма заплаха за живота им. След побоя мигрантите възпламениха част от лагера. Огънят се популяризира и в гора отвън него .

Голяма група гневни мъже потегли към близкия град, само че намесата на полицията и пожарната ги спря преди да се стигне до конфликти с локалните поданици.
 24 мигранти и лидера им са арестувани край Свиленград
24 мигранти и лидера им са арестувани край Свиленград

Преминавали нелегално от Гърция в България

Само 28% от мигрантите на Самос са сирийци . С тях са настанени мигранти от още 30 националности , оповестява кметът.

Местните жителите декларират, че това са хора, които не желаят да се интегрират и единствената им цел е да заминат за Германия . Отношението на мигрантите към гръцките управляващи е като към спънка. Чужденците желаят да продължат пътя си към Европа.

" Не може да се упрекват жителите на Самос, че са расисти. Помагат, съгласно опциите си. Но това е ситуацията към този момент от години и търпението им се изчерпа ", съобщи кметът.

Напрежение измежду мигрантите и локалните поданици има и на остров Лесбос . Жители замерваха с камъни транспортен съд на деятели на неправителствени организации , които дойдоха на Лесбос в помощ на мигрантите.

Правителството има единствено един вероятен ход сега - да трансферира от островите мигрантите навътре в страната .

За да бъдат настанени навътре в страната, се изискват места за настаняване. Независимо от заплащането хотелиерите отхвърлят да настанят мигрантите даже единствено през зимата . Опасенията им са, че това ще бъде отрицателна реклама, която ще се отрази на туризма. Прехвърлянето на огромните маси хора от островите не взема решение казуса, безапелационни са всички. Гръцкото държавно управление упорства за " солидарно систематизиране " на бежанската тежест.

" Брюксел е надалеч и драмата на тези хора не се вижда, оставени сме сами против политиката на Ердоган ", разясняват жителите на гръцките острови.
 Гърция скочи на Турция за мигрантите
Гърция скочи на Турция за мигрантите

Както и за преразглеждане на съглашението сред Европейски Съюз и Турция за мигрантите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР