Мигрантите, които се опитват да достигнат до Европа, са били

...
Мигрантите, които се опитват да достигнат до Европа, са били
Коментари Харесай

Строб-оръжия използвани за първи път тези дни?


Мигрантите, които се пробват да доближат до Европа, са били обгазени със сълзотворен газ
(снимка: Twitter/Straz_Graniczna)

Строб-осветлението е един от всички типове осветяване, които фотографите употребяват за снимане на своите фрагменти. Характерни за него са внезапните, мощни светкавици, които моментно озаряват обекта. Но в този момент строб-светлина е била употребена и като форма на оръжие. Приложено е от беларуски бойци, с цел да зашеметят полските военни елементи по време на конфликт на границата сред двете страни предходната седмица.

„ Мигрантите, които се пробват да доближат до Европа, са били обгазени със сълзотворен газ, употребен против полските войници… на източната граница на Европейския съюз покрай град Черемча ”, заяви. „ Граничните сили на Полша разпространиха фрагменти, на които се вижда по какъв начин бойците им са „ заслепени от лазери и стробоскопи ”.

Белоруските войски са употребявали стробоскопи против полските сили, написа и. „ Строб оръжията, предопределени да замаят или обездвижват съперниците посредством мигаща светлина, се създават още от Втората международна война, само че наподобява, че това е първата им приложимост в обстановка, която е под равнището на откритата война ”.

Строб-осветлението като оръжие е предопределено да провокира „ болест на трептенето ”, при което жертвата бива замаяна, получава гадене, а може и да бъде изцяло обездвижена. Разработчиците допускат, че това може да е средство за неутрализиране на въоръжени нарушители или за.
още по темата
„ Ако всичко върви по проект, скоро полицията и граничарите ще може да употребяват оръжието съществено ”, отбелязва New Scientst.

Това е спорна концепция. Несигурността идва оттова, че измежду учените няма единение по въпроса дали въобще съществува „ болест на трептенето ”, какъв брой ефикасни биха били строб-оръжията и какви са техните евентуални рискове. Според някои проучвания, по-малко от един от всеки трима души би бил уязвим на сходна офанзива.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР