Мигрантите, които отговарят на критериите за убежище, да поискат закрила

...
Мигрантите, които отговарят на критериите за убежище, да поискат закрила
Коментари Харесай

Търсещите убежище в Европа да кандидатстват от Африка, поискаха големи европейски държави

Мигрантите, които дават отговор на критериите за леговище, да изискат протекция още до момента в който са в Африка, а не в страните, където желаят да се открият – на това се съгласиха водачите на Франция, Германия, Италия и Испания на срещата си в Париж, съобщи организация " Асошиейтед прес ".

В обща декларация след срещата, в която участваха и водачите на Чад, Нигер и Либия, президентът на Франция Еманюел Макрон, немският канцлер Ангела Меркел и министър председателите на Италия и Испания, Паоло Джентилони и Мариано Рахой, акцентират нуждата процесът за предоставяне на леговище на " изключително уязвими мигранти " да стартира на териториите на Чад и Нигер.

Лидерите оповестиха, че възнамеряват " задачи за протекция " в африканските страни в съдействие с организациите на Организация на обединените нации за бежанците и миграцията.

Процедурата ще разреши на искащите леговище в Европа да имигрират законно, в случай че попадат в лист, възложен от Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците и регистриран от управляващите в Нигер и Чад. Наред с това европейските водачи се споразумяха да оказват помощ на двете страни за възстановяване на граничния надзор за прекъсване на незаконната миграция.

Меркел съобщи, че Европа има " филантропична отговорност " да води борба с незаконната миграция и с трафикантите, които натрупат облаги от отчаянието на мигрантите.

Европейските и африканските водачи разискаха заселването на мигрантите от Африка, които дават отговор на критериите за приемане на леговище в Европа, само че Меркел акцентира, че европейските страни би трябвало ясно да дефинират кой бяга от войни и принуждение и кой от беднотия. Тя прикани за по-ефективни дейности против незаконната имиграция и за увеличение на помощта на Европа за африканските страни, с цел да могат да подобрят стопанските системи си и да спрат трафика на мигранти.

Президентът на Чад Идрис Деби Итно съобщи, че въпросът с имиграцията може да се реши само посредством развиване. " Фундаменталният проблем остава икономическото развиване, нужни са запаси ", сподели Деби, който настоя също за решение на политическата рецесия в Либия, през която минават десетките хиляди мигранти, искащи да стигнат в Европа.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Бежанците (1979)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР