Мигранти се сдобиват с адресните регистрации със стари нотариални актове.

...
Мигранти се сдобиват с адресните регистрации със стари нотариални актове.
Коментари Харесай

Десетки бежанци регистрирани с измама в столичния квартал „Люлин“

Мигранти се снабдяват с адресните регистрации със остарели нотариални актове. Само в столичния жилищен квартал „ Люлин “, една от спалните на София, има десетки такива случаи, разкрива в. „ Монитор “.

Оказа се, че на адреса на водещия на новините на " Нова телевизия " Христо Калоферов в „ Люлин ” са били регистрирани африкански и сирийски мигранти. Те нито живеят там фактически, нито пък той ги познава - а не може да ги отпише.

„ Трима бежанци. Единият, от които е дама. Хора, които в никакъв случай не съм познавал. Хора, които в никакъв случай не съм виждал ”, сподели Калоферов. Това са сириец и семейство африканци от Мали, прецизират от община „ Люлин ”, където са правени адресните регистрации.

„ Аблос Камара. С него е записана и брачната половинка му - Адамс Камара. Проверихме ги в организацията за бежанци. Хуманитарен статут са имали всички. Но на единият той към този момент е преустановен, защото той е три годишен. Той е получен през 2014 година А на другите двама е в процедура ”, съобщи Милко Младенов, кмет на регион „ Люлин ”.

Къде са сега, никой не знае. За съквартирантите си Христо Калоферов схваща, откакто полицията стартира да ги търси в дома му. „ Купих това жилище от българка със брачен партньор арабин, очевидно брачният партньор е записал близки и другари на този адрес. Аз съм притежател на това жилище от 5 години и от 5 години полицията звъни на вратата, с цел да пита къде са тримата бежанци, които живеят в това жилище ”, добави Калоферов.

При знакови визити на международни политици и персони в София, инспекциите на полицията зачестявали. Последно журналистът е издирван преди папа Франциск да пристигна в България. За да спре този тормоз, Христо Калоферов написа тъжби - до общината и полицията. Така от пет години.

„ Отидох в работа „ ГРАО ” с нотариалния си акт и споделих. Аз съм притежател на този апартамент, в който има 3-ма души, които са нелегално регистрирани и не живеят в него. Бих желал да ги махнем от този лист. " Не може " споделиха от работа, тъй като те би трябвало сами да го създадат. 5 години аз не мога да убедя държавната организация за бежанците, че нито аз съм емигрант, нито в килера държа трима бежанци ”, посочи журналистът.

От община „ Люлин ” вършат задълбочена инспекция. И откриват, че мигрантите са регистрирани на адреса с машинация. Записани са със единодушието на някогашен притежател към този миг, който в действителност е употребявал остарелия си нотариален акт, откакто е продал жилището.

От общината са подали сигнал и до полицията. Свикали са и комисия. И по този начин след пет години, мигрантите ще бъдат отписани. По думите на кмета на Люлин няма по какъв начин да се ревизира сега на регистрацията, че в действителност това е остарял нотариален акт, защото общината не съхранява нотариалните актове - те единствено удостоверявали собствеността. Случаят на Христо Калоферов не е единствен. В община „ Люлин ” имало десетки такива.

„ Ако те спазят всички нормативи в хода на регистрацията си, до момента в който те не си създадат втора такава, дали ще е в друга град, дали ще е още веднъж в София, тази, която им е първична такава, не може да бъде заличена ”, добави кметът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР