Мигранти, които работят за построяването на града-домакин на финала на

...
Мигранти, които работят за построяването на града-домакин на финала на
Коментари Харесай

Без заплати за мигрантите, които работят за Катар 2022

Мигранти, които работят за построяването на града-домакин на финала на международното състезание в Катар през 2022 година не са получавали заплати от месеци, твърди " Амнести Интернешънъл ".

Разследване на група, занимаваща се с човешките права, е разкрило, че бизнесмен в Лусаил е " разрушил животи ", защото служащите не са получавали възнагражденията си поради " проблеми с паричните потоци ".

Според ФИФА неизплащането на заплатите не е обвързвано със международното състезание.

Амнести оповестява, че предприемачът " Мъркюри МЕНА " не е съумял да изплати на своите служащи хиляди долари под формата на заплати и други придобивки и по този метод е оставил хората безпомощни и без пукната пара в непознатата страна.

Според групата, минимум 78 души от Непал, Индия и Филипините имат да получават приблизително по 2 хиляди $.

Работниците помагали за построяването на град Лусаил. В него ще има паркове, яхтени пристанища и тематичен парк наред с 80-хиляден стадион, който ще одобри откриващия мач и финала на Мондиал 2022.

" Нямаме съображение да твърдим, че нарушаването на човешките права е по някакъв метод обвързвано с ФИФА и международното състезание ", съобщи представител на футболната централа.

ФИФА е почнала свое следствие по случая.

Катар победи Съединени американски щати, Австралия, Южна Корея и Япония за хазаин на Мондиал 2022.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР