Мигрант от Руанда, който е работил в катедралата „Св. Св.

...
Мигрант от Руанда, който е работил в катедралата „Св. Св.
Коментари Харесай

Мигрант от Руанда призна, че е предизвикал пожара в катедралата в Нант умишлено

Мигрант от Руанда, който е работил в катедралата „ Св. Св. Петър и Павел " във френския град Нант на доброволни начала, призна, че го провокирал седмица след пожара, заяви телевизионният канал France-3, представен от TACC.

Според информацията мъжът, който към този момент е бил арестуван на 19 юли, в деня след пожара, е бил арестуван още веднъж предния ден. В събота вечерта той се е явил пред проверяващ арбитър. След като е бил упрекнат в съзнателно увреждане на имущество, мъжът е признал, че е запалил огън на три места - под огромния орган, под дребния орган и покрай електрическото табло. Сега него го чакат до 10 години затвор и до 150 000 евро санкция.

Мотивите зад дейностите на 39-годишния мигрант от Руанда към момента не са оповестени. Известно е единствено, че той непринудено е помагал в катедралата и в деня на пожара е трябвало да затвори вратите й. Според фрагменти от наблюдателните камери обаче той е напуснал храма 15 минути след приемане на позвънявания за пожар в постройката.

Пожарът в катедралата на „ Св. Св. Петър и Павел " стана на 18 юли. Повече от 200 пожарникари за няколко часа се бориха с пламъците в паметника на готическата архитектура. Те обаче не съумяха да спасят витражите от времето на Луи XII и неповторимия орган от интервала на барока. Ситуацията беше сложена под надзор единствено три часа след началото на пожара. Никой не е потърпевш вследствие на произшествието.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР