Мигрант от Мали беше провъзгласен за герой във Франция, след

...
Мигрант от Мали беше провъзгласен за герой във Франция, след
Коментари Харесай

Mалийски имигрант се превърна в герой във Франция

Мигрант от Мали беше провъзгласен за воин във Франция, откакто се покатери по фасадата на постройка в Париж и избави 4-годишно дете, висящо от тераса.

В обществените мрежи бяха публикувани фрагменти на зрелищната избавителна акция. На тях се вижда по какъв начин за по-малко от минута Мамуду Гасама се изкатерва до четвъртия етаж на постройката и хваща детето, до момента в който мъж го придържа от прилежащия балкон.

22-годишният малиец беше разгласен от хората за същински „ човек паяк “.

В. „ Паризиен “ заяви, че мъжът вървял в региона, когато видял събрали се хора пред постройката и се втурнал да се катери. „ Направих го, тъй като беше дете. Покатерих се...Слава Богу го спасих “, споделил той.

Френският президент Еманюел Макрон предложения през днешния ден Гасама в Елисейския замък, с цел да му благодари персонално, а кметицата на Париж Ан Идалго похвали героизма на младия мъж.

„ Поздравления на Мамуду Гасама за неговата смела постъпка, избавила живота на дете “, написа тя в „ Туитър “, като добави, че е разговаряла с мъжа по телефона, с цел да му благодари.

Un grand bravo à Mamoudou Gassama pour son acte de bravoure qui a permis de sauver hier soir la vie d'un enfant. J'ai eu plaisir à m'entretenir avec lui aujourd'hui par téléphone, afin de le remercier chaleureusement. https://t.co/DP5vQ1VZYh
— Anne Hidalgo (@Anne_Hidalgo) 27 май 2018 година
Гасама дошъл от Мали преди няколко месеца и желал да остане във Франция. Идалго сподели, че градът ще поддържа устрема на малиеца да се засели във Франция.

„ Отговорих, че тази героична постъпка е образец за всички жители и че град Париж явно ще прояви предпочитание да го поддържа в напъните му да се откри във Франция “, съобщи кметицата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР