Миглена Михайлова стана известна от участието си в предаването MasterChef.

...
Миглена Михайлова стана известна от участието си в предаването MasterChef.
Коментари Харесай

Кой инвестира в бъдещето: Доброто е заразно – стипендии дават шанс на деца от малцинствата

Миглена Михайлова стана известна от присъединяване си в предаването MasterChef. Адвокатката от ромски генезис обаче от години е известна в региона на Благоевград. Помага на хора с малцинствен генезис да получат обучение.
Снимка: btvnovinite.bg

Адвокат Михайлова се занимава с доста действия. Твърди, че времето ѝ стига за всичко, тъй като е научена на дисциплинираност и тъй като брачният партньор ѝ Николай доста ѝ оказва помощ.
„ Кой влага в бъдещето? ”: Адвокатка от ромски генезис въодушевява младите да учат Тя трогна цяла България след присъединяване си в предаването MasterChef
Един от детските ѝ мемоари е подарък от татко ѝ – книгата „ Чичо Томовата колиба”. „ Сега си мисля, че той се е опитал по някакъв метод да ми покаже какво аз би трябвало да правя”, споделя дамата.
Снимка: btvnovinite.bg

Заедно с баща Десислав, Миглена учи толкоз усърдно, че даже всякога приготвя уроците си авансово. „ На всички наставнически срещи ходеше единствено той, с цел да се гордее и като се върнеше единствено споделяше – Ти си моето слънчице”, спомня си Миглена.
Снимка: btvnovinite.bg
Според юрист Михайлова има доста благоприятни условия за хората, които желаят да учат, изключително в случай че са с ромски генезис. „ Всяка община има подобен тип мярка, която биха могли еднократно да поддържат дете, което няма опция, само че пък демонстрира доста положителни резултати в областта на образованието”, сподели Миглена.

Освен това и университетите оферират разнообразни типове стипендии. Помага и Ромският учебен фонд.
Снимка: btvnovinite.bg

Емил Методиев среща Миглена за първи път в миг, в който желае да промени живота си. „ В Дупница правех нищо, единствено чаках да стане петък, събота, с цел да отида на дискотека”, споделя мъжът.

Емил взема решение да кандидатства за стипендия, която ще му разреши да отиде в Испания. След стипендията и Емил като Миглена стартира да оказва помощ. Един от последните му планове го изпраща в Африка.
Снимка: btvnovinite.bg

„ От тях може да се научим да сме по-сплотени, тъй като това ми направи усещане, че общността е сплотена и в действителност държат на всеки един изпаднал в неволя и желаят да оказват помощ на всеки”, съобщи Емил.

Емил интензивно събира писалки, с цел да има с какво да пишат в учебно заведение децата в Африка. Кампанията се споделя „ Пен фор а пен”.
Снимка: btvnovinite.bg

Освен че работи във фондация, Емил приключва висше образования, доброволец е, пътува, занимава се с снимка. Чувства се благополучен и пълностоен. Когато желае да се забавлява – танцува салса. Има награди от надпревари по салса.

В поредицата „ Кой влага в бъдещето? “ едно от най-знаковите лица на bTV - Станислава Цалова, показва разнообразни благоприятни условия за стипендии и развиване за младежите в науката и изкуството. Полезната информация доближава до феновете през вдъхновяващи истории за надарени български младежи, получили късмет да осъществен фантазиите си посредством налично обучение. Самата Станислава е стипендиантка в такава стратегия и с персоналния си опит желае да подтиква младите и способни хора да се възползват от безбройните благоприятни условия за развиване пред тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР