Мигел Анхел Лопес е първият лидер в 74-ата Обиколка на

...
Мигел Анхел Лопес е първият лидер в 74-ата Обиколка на
Коментари Харесай

Падания и победа на "Астана" белязаха първия етап във Вуелта Испания

Мигел Анхел Лопес е първият водач в 74-ата Обиколка на Испания, откакто неговият отбор " Астана " завоюва отборното тичане по часовник в първия стадий. Казахстанският състав измина дистанцията от 13.4 км в Торевиеха за 14.51 минути със междинна скорост 54.1 км/ч.

Аржентинецът и съотборниците му Якоб Фулсанг, Дарио Каталдо, Луис Леон Санчес, Горка Исагире и Йон Исагире изпревариха единствено с две секунди международните първенци в дисциплината " Декьонинк Куикстеп ". От казахстанския отбор даже оповестиха, че са изгубили малко време по трасето, което обаче не костваше успеха.

Това е 18-а етапна за " Астана " във Вуелтата и първа от 2017 година насам. За последно отборът беше печелил екипен часовник още веднъж в Испания, само че през 2013 година Етапната победа носи на Лопес алената фланелка на водач, която той ще носи за първи път в кариерата си.

Зад " Астана " и " Куикстеп " трети се подреди тимът на " Сънуеб " на пет секунди, следван от EF Drapac (+7), " Бора Хансгрое " (+13), ССС (+15), " Мовистар " (+16), FDJ (+16), " Мичълтън Скот " (+18) и " Лото Судал " (+19) в топ 10. Едва на 11-о място остана отборът на " Инеос " с пасив от 25 секунди.

Етапът в Торевиеха беше белязан от две рухвания, като едното включваше любимецът за успеха " Йъмбо Висма ". Холандският отбор загуби 40 секунди, откакто четирима от колоездачите му се озоваха на асфалта на бърз ляв завой.

Заради вода по шосето няколко метра преди завоя Примож Роглич, Стивън Кройсвайк, Нилсън Паулес и Ленард Хофстеде паднаха. Те се отърваха без съществени пострадвания и съумяха да завършат, губейки време.

" Най-лошият вероятен сюжет се случи на нашия тим. Просто беше мокро и влязохме с по-висока скорост. Не знам от кое място се взе тази вода, тъй като при разунаването беше изцяло изсъхнало ", разгласи след стадия четирикратният международен първенец Тони Мартин.

Падане имаше и за отборът на UAE, който загуби даже още повече време. Седем от осемте колоездачи на тима паднаха на същото място, като " Йъмбо Висма ", няколко минути по-рано. Единствен Валерио Конти съумя да спря, само че това не избави тима от загуба на 1.07 минути, от което пострада водачът на отбора Фабио Ару.

В неделя следва вторият стадий в надпреварата, койт е сред Бенидорм и Калп с дължина от 199 км. Колоездачите ще преминат една височина от трета категория и две от втора. Последната е на 25 км от финала, като е дълга единствено 3 км, само че със междинен надолнище 9.5%, което може да затрудни спринтьорите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР