МИГ ЛОМ, с финансовата подкрепа на ОП РЧР, удължава срока

...
МИГ ЛОМ, с финансовата подкрепа на ОП РЧР, удължава срока
Коментари Харесай

Удължиха срока за кандидатстване по проект за младежката заетост в Лом

МИГ ЛОМ, с финансовата поддръжка на Оперативна програма РЧР, удължава периода за кандидатстване по процедура за асортимент на планове за безплатна финансова помощ: BG05M9OP001-1.047 МИГ ЛОМ „ Насърчаване и подкрепяне на младежката претовареност “.
Процедурата е по отношение на осъществяването на Приоритетна ос 1 „ Подобряване достъпа до претовареност и качеството на работните места”, Инвестиционен приоритет 3 „ Устойчиво консолидиране на пазара на труда на младежите (ЕСФ), в частност тези, които не са ангажирани с трудова активност, обучение или образование, в това число младежите, изложени на риск от обществено изключване, и младежите от маргинализирани общности, в това число посредством използване на гаранцията за младежта “ (с финансирането от ЕСФ) на Оперативна програма РЧР.
Целта на процедурата за безплатна финансова помощ е да се понижи броя на стопански неактивните младежи отвън обучение и образование и да се насърчи развиването на предприемаческа самодейност у тях, както и да обезпечи предпоставки за основаване на устойчиви работни места, активиране и интеграция в претовареност за безработни и стопански неактивни лица.
Процедурата за безплатна финансова помощ се осъществя с финансовата поддръжка на Европейския Социален Фонд посредством приноса на ОПРЧР за Водено от общностите локално развиване.
Проектите ще се извършват на територията на МИГ Лом.
Дейностите, които ще получат поддръжка включват:
1. Предоставяне на посреднически услуги на пазара на труда, организация на трудови тържища и други подкрепящи услуги за претовареност.
2. Дейности за активиране на стопански неактивни младежи, които не са в обучение или образование, за включването им на пазара на труда, в това число осведомителни акции и събития, трудови тържища, ателиета за търсене на работа и други
3. Професионално информиране и консултиране и психическо подкрепяне.
4. Предоставяне на образование - мотивационни образования, образование за придобиване на професионална подготовка, образование за придобиване и рационализиране на основни компетентности, образования по предприемачество.
5. Осигуряване на опция за претовареност на разположение от целевата група, в това число образование по време на работа - чиракуване и стажуване;
Индикативният бюджет по актуалната процедура е в размер на 102 015,00 лева
Краен период за кандидатстване: 30 юни 2019 г -17.30 часа.
Пълният комплект Условия за кандидатстване е оповестен на следните интернет адреси: https://еumis2020.government.bg и интернет страницата на МИГ ЛОМ - http://miglom.org/
Проектните оферти по актуалната процедура за асортимент на планове, следва да бъдат подадени единствено по електронен път като се употребява Информационната система за ръководство и наблюдаване на средствата от Европейски Съюз в България (ИСУН 2020) - https://eumis2020.government.bg.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР