Мидалидаре е един от новите български винопроизводители, но за кратката

...
Мидалидаре е един от новите български винопроизводители, но за кратката
Коментари Харесай

Пенливият път към успеха

Мидалидаре е един от новите български винопроизводители, само че за късата си 12-годишна история винарната е постигнала изключителни триумфи и с горделивост се подрежда измежду най-хубавите в страната. Особена чест за България е международното самопризнание на пенливите виновност Midalidare Sparkling, създадени по обичаен способ. За четири години са завоювани 4 трофеи „ Национален първенец “ и 1 купа „ Световен първенец в жанр Блан де Блан “, 7 трофея „ Най-добро в клас “, 7 златни и 15 сребърни медала, а винарната е отличена с награди „ Изгряваща звезда “ и „ Трофей на ръководителя “ от най-престижния интернационален конкурс за шампански и пенливи виновност „ The Champagne and Sparkling Wines World Championships ”.

„ Когато започнахме построяването на имението, не бяхме възнамерявали да произвеждаме пенливи виновност. Идеята се роди последователно, в следствие от обстойните изследвания на почвите, климата и релефа в с. Могилово. Дадохме си сметка, че тероарът в някои лозови масиви е подобен с този в Шампан. “ - спомня си Александър Алексиев, технолог и шеф на Мидалидаре. „ Решихме да поемем предизвикването и поставихме началото на Midalidare Sparkling ”.

В Мидалидаре нищо не се оставя на случайността. Всеки нов план е деликатно премислен, авансово са начертани задачите и методите за постигането им. „ Проведохме изчерпателен разбор и оценка на опциите и планирахме цялата активност. Винарската ни философия бе да следваме правилата и практиките, изграждани с течение на епохи в одобрени винарски области и по-специално в Шампан; да произвеждаме пенливо вино напълно по обичаен способ, с ферментация в бутилка и най-малко 18 месеца съзряване върху утайката. “ – споделя Алексиев. „ Знаехме какво можем и желаеме да създадем, по какъв начин и за какво. Оставаше да създадем първата крачка и да поемем по пенливия път в гонене на триумфа. “ – добавя той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР