MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн сред американските софтуерни компании, вече

...
MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн сред американските софтуерни компании, вече
Коментари Харесай

Биткойн инвестицията на MicroStrategy от $4.17 милиарда вече е на печалба

MicroStrategy, най-големият собственик на Биткойн измежду американските софтуерни компании, към този момент е на облага от крипто инвестицията си.

Според подадената от MicroStrategy на 5 април информация за Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC), компанията и нейните дъщерни сдружения са закупили почти 1,045 BTC сред 24 март и 4 април за към $29.3 милиона.

След тази покупка MicroStrategy към този момент разполага със 140,000 BTC на междинна цена от $29,803 за монета, като общата покупна цена е почти $4.17 милиарда.

Тъй като цената на Биткойн се увеличи с 6.2% през последните 24 часа и все още на писане на публикацията се търгува за към $30,200, притежанията на MicroStrategy в Биткойн сега се правят оценка на над $4.2 милиарда.

MicroStrategy сътвори неспокойствие през 2020 година, когато закупи Биткойн на стойност $250 милиона като част от тактиката си за запаси – ход, който в началото беше посрещнат скептично от специалисти във финансовата промишленост, които сложиха под въпрос дълготрайната доходност на Биткойн като средство за предпазване на стойност.


 


Съоснователят на MicroStrategy, Майкъл Сейлър обаче се трансформира в звучен бранител на Биткойн, потвърждавайки, че токена може да надмине обичайните класове активи като златото и акциите.

Сейлър нееднократно е заявявал, че MicroStrategy не възнамерява да продава своите Биткойн притежания в близко бъдеще, като се изключи един случай в края на предходната година, когато компанията продаде част от активите си, с цел да си обезпечи.

Освен това вложенията на MicroStrategy в Биткойн доста повлияха на неотдавнашното показване на цената на акциите ѝ.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР