Microsoft загърби проекта Windows Mobile, но не и идеята за

...
Microsoft загърби проекта Windows Mobile, но не и идеята за
Коментари Харесай

Android приложенията ще се чувстват „у дома” в Windows 10


Microsoft загърби плана Windows Mobile, само че не и концепцията за интеграция на Windows и Android
(снимка: CC0 Public Domain)

Приложенията за Android са налични с известни взаимни отстъпки в Windows 10, с помощта на Your Phone – инструмент, който разрешава на смарт телефоните да се синхронизират с лични компютри. Тази функционалност към този момент е съвместима единствено с избрани Android телефони, само че съгласно осведомени източници, Microsoft желае да обезпечи достъп до Android от Windows 10 за всички .

В скорошната Twitter обява пазарният наблюдаващ Зак Боудън () твърди, че Microsoft работи по функционалност, която ще разреши на всички консуматори на Windows 10 да започват Android приложения съвсем естествено (natively), без да употребяват друго приложение от рода на.
още по тематиката
Към момента това звучи като упорит проект, само че наподобява, че Microsoft ще го осъществя още през 2021 година, разяснява. Като се има поради, че пролетната актуализация на Windows 10 внася дребни усъвършенствания във функционалността, най-вероятно новата опция за потребление на Android приложения ще се появи с огромния есенен ъпдейт на платформата, а участниците в програмата Windows Insider ще я получат още по-рано.

Това не е първият опит на Microsoft да сплоти две екосистеми за приложения. По-рано компанията се опита да интегрира Android приложения в, с цел да реши казуса с дефицита на приложения за своята платформа. Една от компилациите на Windows Mobile включваше поддръжка на приложения за Android, без да са нужни други принадлежности, само че в последна сметка планът за мобилна Оценка за съвместимост на Microsoft се провали.

Засега тактиката за Windows 10 наподобява работи доста по-гладко в сравнение с за Windows 10 Mobile, тъй че има огромен късмет Microsoft да е по-ангажирана. Изтеклата информация за проектите на компанията не е доказана публично.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР