Microsoft води съдебна битка срещу група хакери, за да се

...
Microsoft води съдебна битка срещу група хакери, за да се
Коментари Харесай

Microsoft предприе съдебни действия срещу севернокорейски хакери

Microsoft води правосъдна борба против група хакери, с цел да се опита да спре офанзивите им. Те са основани в Северна Корея и употребяват фишинг имейли и подправени уеб страници, с цел да се показват за компанията. Целта им е да крадат информация от потребителите.

Американският областен съд за Източния окръг на Вирджиния пусна документи на 27 декември по дело, заведено от Microsoft против група, наречена Thallium. Това сочи обява в блога на компанията от понеделник.
Съдът е наредил Microsoft да придобие надзор върху 50 домейна, които нарушителите са употребявали за офанзивите си
Thallium употребява техника позната като “spear phishing ”, с цел да основава персонализирани имейли. С тях подвежда получателите да кликнат на линкове. Чрез тях хакерите получават достъп до тяхната информация за login и вероятно жертвите се заразяват с вирус. Престъпниците са употребявали малуер от рода на BabyShark и KimJongRAT.

Обикновено известията от този жанр наподобяват като изпратени от законен източник за привличане на вниманието на евентуалната жертва. Например мейлът може да наподобява като от някоя институция. ФБР засича такива, маскирани като известия от Националния център за изчезнали и експлоатирани деца.

Повечето жертви са от Съединени американски щати, Япония и Южна Корея. Работят главно в държавния бранш, неправителствени организации, университети и други сходни.

Това е четвъртата национална група, против която Microsoft завежда дело. Преди това бяха взети ограничения против групи от Китай, Русия и Иран.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР