Microsoft вече намали броя на планираните ежегодни ъпдейти на последната

...
Microsoft вече намали броя на планираните ежегодни ъпдейти на последната
Коментари Харесай

Анализатори: Microsoft трябва да разреди ъпдейтите за Windows 10



Microsoft към този момент понижи броя на плануваните годишни ъпдейти на последната си операционна система по отношение на първичните проекти и бе принудена да удължи поддръжката на пуснатата през 2015 година версия на Windows 10. Стратегията за постоянно възобновяване, зад която стои концепцията за преобразяване на Windows в услуга, не се харесва както на доста консуматори, по този начин и на експерти.

Анализатори от компанията Directions смятат, че в края на краищата тактиката ще бъде сведена до издание не един огромен ъпдейт за Windows 10 годишно. Според тях повода за това е, че към този момент просто няма какво да бъде добавено в операционната система.

Прочетете още: Почивай в мир, Windows Phone

От самата Microsoft към този момент възнамеряват да не престават с стартирането на две нови версии годишно. Анализатор от Gartner показва, че сходна стратегия е прекомерно натоварена за корпоративните консуматори.

Намаляването на честотата на обновяванията значи удължение периодите за поддръжка – най-малко от 18 на 24 месеца. Последните дейности на корпорацията сочат придвижване точно в тази тенденция. През февруари Microsoft удължи поддръжката на версия 1507 на Windows 10, оповестена през ноември 2015 година със шест седмици. Това бе първата версия на операционната система от юли 2015 година Наскоро аналогично решение бе взето и за 1511 (ноември 2015 г.), която ще се поддържа до април 2018 година

Ако нищо не се промени, то поддръжката на версия 1607 (от юли предходната година) ще завърши преди тази на 1511.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР