Microsoft вчера спря разпространението на Meltdown пачовете за ОС Windows,

...
Microsoft вчера спря разпространението на Meltdown пачовете за ОС Windows,
Коментари Харесай

Microsoft представи първата информация за забавянето на компютрите от пачовете за Meltdown и Spectre

Microsoft през вчерашния ден спря разпространяването на Meltdown пачовете за Оценка за съвместимост Windows, за системи с процесори на AMD, тъй като основават огромни проблеми – компютърът замръзва още на началния екран и операционната система не се зарежда. Сега се приготвят нови обновявания, този път взаимно с AMD.
Едновременно с това, софтуерният колос заяви първата информация за въздействието на пачовете върху продуктивността на системите, основана на лични проби.

Хубавата вест във всичко това е, че множеството консуматори с най-нови компютри, работещи под ръководството на Оценка за съвместимост Windows 10, няма да усетят някакво изключително понижаване на продуктивността. Но за потребителите с по-стари машини, употребяващи Оценка за съвместимост Windows 7 или Windows 8, нещата напълно не са розови и при тях понижаването на продуктивността ще бъде значително.

Microsoft разгласи, че най-съществено намаление на продуктивността ще се следи при компютърните системи с процесори Haswell (2015) и по-стари . В момента Intel дружно с производителите на лични компютри приготвя съответните пачове, само че към този момент няма основна информация някой да е получил сходен ъпдейт. Преди няколко дни Intel даде обещание, че до края на месеца ще показа пачове за 90% от уязвимите компютърни системи и в този момент потребителите чака да видят тези обновявания, основани от самия производител на процесорите. Но към този момент за никой не е загадка, че тези пачове ще понижат продуктивността на компютрите, като се акцентира, че забавянето зависи от вида на употребяваните логаритми в приложенията и от възрастта на хардуера.

В формалния блог на Microsoft ръководителят на Windows отдела Тери Майерсън заяви, че при компютрите с процесори Skylake, Kaby Lake и по-нови, работещи под ръководството на Оценка за съвместимост Windows 10, намаляването на продуктивността е едноцифрено число. С други думи, спадът на продуктивността е под 10%. Софтуерният колос смята, че множеството консуматори въобще няма да усетят това закъснение, тъй като се забавят единствено някои от интервенциите, освен това единствено за няколко милисекунди.

Но при по-старите машини с процесори Haswell и по-стари, намаляването на продуктивността ще бъде значително. Уви, в този случай Microsoft не разгласява никакви числа, което навежда на мисълта, че тук нещата са зле и продуктивността фактически понижава с 35% и повече, както Гугъл заяви при започване на годината.

Microsoft особено предизвестява притежателите на системи с Оценка за съвместимост Windows Server, изключително тези, които употребяват интензивни входно-изходни интервенции:

„Windows Server и приложенията с интензивни входно-изходни интервенции демонстрират по-значително понижаване на продуктивността с включени пачове. Препоръчваме да се подходи доста отговорно и деликатно да се преценяват рисковете и вероятността за пускане на неизпитан код на Windows Server, с цел да се откри подобаващия баланс сред сигурността и производителността„.

На процедура, Microsoft поучава добре да се намерения, дали наложително да се конфигурират тези пачове на сървърите. Това е прекомерно извънредно, само че нещата са към момента в самото начало. Софтуерният колос даде обещание след една-две седмици да разгласява подробните бенчмаркове на системи със и без пачовете срещи Meltdown и Spectre.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР